Toplum olarak neden duyarsızlaştık?

mavikalem34

Kayıtlı Üye

Merhaba.

Sizde farkediyormusunuz bilmem,toplum olarak, kişi olarak ne kadar çok duyarsız hale geldik?.
Şahsımızı bile doğrudan etkiliyecek olan şeylere duyarsız kalmaya başladık.

Neden bu hale geldik?, Bu devam ederse ülke olarak ,millet olarak bizleri neler bekliyor?.
Yoksa, acaba hepimiz birden gemisini kurtaran kaptan mı olduk?.

Buyrun arkadaşlar, ne dersiniz? ne düşünürsünüz?.

Saygılar.

---> Toplum olarak neden duyarsızlaştık?

Belki kaderci bir yapımız olduğundandır lakin sesini çıkaran çıkarıyor herkes duyarsız değil..

Belki kaderci bir yapımız olduğundandır lakin sesini çıkaran çıkarıyor herkes duyarsız değil..

Merhaba.

İlk yorumun sizden gelmesi,bir başka güzellik.

Ama ses çıkaran o kadar az ki türk milletinin varlığı sanki riske girmiş gibi geliyor bana.

Güzel yorumunuz için,
Teşekkür ediyorum.

Kimse elini tasin altina kiymak istemediginden...
Cogu kisi ancak sanalda aslan kesiliyor. Yani klavye dogrucusu..

Boylesi daha kolay oluyor galiba...

Kimse elini tasin altina kiymak istemediginden...
Cogu kisi ancak sanalda aslan kesiliyor. Yani klavye dogrucusu..

Boylesi daha kolay oluyor galiba...

Merhaba.
Keşke dediğiniz gibi olsa, sanalda olması bile yeter ama neredeee!!!.

Forumda da gördüğün gibi sanalda bile doğruyu söyleyebilenler( en azından inandığı doğruyu) bir elin parmaklarını geçmiyor malesef. O fikir şu fikir demiyorum sadece doğrulardan bahsediyorum.

toplum olarak ben odaklı oluyoruz zaman geçtikçe.
Yaradan sonumuzu hayreder inşallah.

Değerli görüşün için teşekkür ediyorum.

Ses çıkaranların da sesi kesilmeye çalışılıyor. İnsanlar ister istemez kendi başına iş gelmesinden korkuyor. Gençleri küçümseyerek onların düşüncesini önemsemeyen bazı insanlar var. Işi biraz ayrımcılığa da getiriyorlar. Sen küçüksün yaşın yetmez, sen kızsın anlamazsın gibisinden insanlar içten içe susturuluyor bence. Erken öten horozun bazı kesilir tarzından düşünen insanlar var. Genelleme yapmıyorum tabii ama "bana göre" durum bu. Ayrıca güzel konu. :)

Bananecilik duygusunun tavan yaptığı bir zamanda yaşıyoruz malesef. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" sözüne göre hareket ediyoruz .

Alman şair Pasteur Martin Niemöller'ün çok hoşuma giden bir sözü var ;
“Önce komünistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim.
Sonra sosyalistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sosyalist değildim.
Sonra sendikacıları götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sendikacı değildim.
Sonra Yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü Yahudi değildim.
Sonra beni götürmeye geldiler, benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

Ses çıkaranların da sesi kesilmeye çalışılıyor. İnsanlar ister istemez kendi başına iş gelmesinden korkuyor. Gençleri küçümseyerek onların düşüncesini önemsemeyen bazı insanlar var. Işi biraz ayrımcılığa da getiriyorlar. Sen küçüksün yaşın yetmez, sen kızsın anlamazsın gibisinden insanlar içten içe susturuluyor bence. Erken öten horozun bazı kesilir tarzından düşünen insanlar var. Genelleme yapmıyorum tabii ama "bana göre" durum bu. Ayrıca güzel konu. :)

Merhaba Puurple.

İnanın bana konu bu ancak kadar güzel ifade edilebilirdi.
Gözlemleriniz ve farkındalığınız ayrıca övgüye değer.

Sizin gibi böyle düşünebilen, sadece bakmayıp görebilen insanlarımızın ülkemden çıktığına inanasım gelmiyor.

Sizlerin varlığınızı farkettikçe benim ayaklarım sevinçten yerden kesiliyor.

İyiki varsınız, Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.

Duyarsız insanlar var ama onların olduğu kadar duyarlı vatandaşlarımız da var.

Hamdolsun.

Rabbim bizleri sadece ben diyen insanlardan eylemesin inşallah.

Bananecilik duygusunun tavan yaptığı bir zamanda yaşıyoruz malesef. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" sözüne göre hareket ediyoruz .

Alman şair Pasteur Martin Niemöller'ün çok hoşuma giden bir sözü var ;
“Önce komünistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim.
Sonra sosyalistleri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sosyalist değildim.
Sonra sendikacıları götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü sendikacı değildim.
Sonra Yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım çünkü Yahudi değildim.
Sonra beni götürmeye geldiler, benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

Merhaba Director23

Bu sözler sanki benim vatandaşımın durumu için söylenmiş
.
Benim güzel gönüllü, kara gözlü vatandaşım Tavşanı elinden karşıya kaçırmamalı.
( biliyorsunuz,kaçan tavşanı yakalamak imkansızdır).

Bu alkışlar siziniçin: :4::4::4:
Artı rep.

Sağolun.

[MENTION=156636]mavikalem34[/MENTION] Rica ederim. :) Düşüncemi söyledim sadece. Emin olun benim gibi düşünen çok kişi var. Ve gerçekten sadece yazarak değil hakkını arayan insanlar da var ülkemde. Sadece biraz az hatta azınlıkta gibi o düşünenler.

Duyarsız insanlar var ama onların olduğu kadar duyarlı vatandaşlarımız da var.

Hamdolsun.

Rabbim bizleri sadece ben diyen insanlardan eylemesin inşallah.

Merhaba By Serhat bey.

Belirttiğiniz konularda hem fikiriz. Ben de imzamı koyarım bu fikirlere.

Hele hele,

"" Rabbim bizleri sadece ben diyen insanlardan eylemesin inşallah. ""

diyerek ettiğiniz dua çok güzel ve derin anlamları içeriyor. Eminim siz bunları biliyorsunuz.

Fakat burada bir de,

"" rabbimizin bizlere bahşettiği emanetlerden olan aklımı ve vijdanımı kullanıyorum hesap gününde benim bir sorunum olmaz "" .

diye bir satır daha ilave etseydiniz Gaziantep baklavasından daha tatlı, Trabzon burmasından,daha kıymetli olacaktı.

Yaradan sizi başkasının aklına ve fikrine muhtaç etmesin inşallah.

Ne olursa olsun; sadece kendi fikirleriniz bizleri sevindirir. Bilyorsun güzel fikirler ancak güzel insanlardan çıkar.

Teşekkür ediyorum. Yaradana emanet olun.

gelişen her toplum, toplumsallık değil bireysellik moduna geçer. bencillik, benmerkezcilik artar.

gelişen her toplum, toplumsallık değil bireysellik moduna geçer. bencillik, benmerkezcilik artar.

Merhaba Berossa

Öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum.

Ama biz tam tersi olarak biliyoruz.

Yani, toplumda insanlar geliştikçe( bilgisi ,kültürü,sosyalliği.vs...)
bireysellik biter ve ortak akıl,ortak çözüm,ortak sahiplenme artar diye biliyoruz.

Başka bir şekilde örneklersek,
Avrupada bir ürün karaborsa yapılıp fahiş fiyatlarla satılmak istendiğinde, her fert otomatik olarak o ürünü almamayı düşünüp almıyor.

Bu yanılmıyorsam; ispanyada et satıcıları etin fiyatını artırdıklarında kimse bir ay kadar et almamıştı.

Fiyatlar eski fiyata indi ama yine et satılmadı.
Taaki eski fiyatın epey altına indikten sonra başbakanın tavsiyesi ile üreticiler perişan olmasın diye,tekrar toplum et almaya başlamıştı.
Bu iki aylık bir süre almıştı yaklaşık olarak.

Siz ise tam tersini söylüyorsunuz.
Anlıyabilmemiz için, biraz açıklayıp,birkaç örnek verebilirmisiniz?.

Teşekkür ediyorum.

Bence ekonomik sorunlar, adaletin iktidarın aracı olması, eğitim sistemindeki yetersizlik, emperyalistlerin kapitalistlerin ülkemiz üzerinde uyguladığı sistem, siyasetçilere güvensizlik, gibi sorunlar yüzünden toplum olarak duyarsızlasmaya itildik, duyarsızlastık.
Duyarsızlaşmanın sonucu olarak. Ulusal bütünlüğü tehdit eden bir çok etkeni görmezden geliyoruz ya da unutuyoruz.Sosyal ve ekonomik olaylara karşı geliştirilen toplumsal refleksin yok denecek kadar azaldığını görüyoruz.Yolda sokakta ne yaşanırsa yaşansın kimse kılını kıpırdatmıyor.Siyasiler bize o kadar çok yalan söylediki, yalan söylemenin doğru birşey olduğunu kabullenip, en iyi yalan söyleyeni baş tacı edip, oy verdik. Ülkede siyasetin "unutturma" ve "alıştırma" üzerine kurulu olduğunu kabullendik. O kadar çok yolsuzluk haberi olduki, yolsuzluklara alıştık ve tek başımıza bunu değiştiremeyeceğimizi kabul ettik..... vs

Duyarsizlaşmasaydık eğer bu ülke ayağa kalkardı. Duyarsız hale getirildik.

Bireyler olarak zaten teker teker hepimiz duyarsız ve birkaç konuda bencildik. Toplumlaşınca, birileri uzaktan bakınca hepimizin ortak noktası olan duyarsızlığımız, vurdumduymazlığımız battı göze, direkt gözüktü. Biz ezelden beri duyarsızdık.
başka bir ihtimalle;
Belki de, bir şeyleri yoğun olarak hissetmek ağır, fazla gelmiştir de ondan duyarsızlaşmışızdır belkide...

2 ihtimal var, yalanı seven ikinciyi, gerçeği isteyen ilkini alır.

Ha yok muydu ilk ihtimalimde " önceden beri olan, duyarsız olmayan, duyarlı kalpli insanlar " tabiki vardı. Ancak azınlık olarak. Tüm insanlığın sencil olduğunu söyleyemeyiz değil mi, kıtalar yüzlerce devlete bölünmüş milyonlarca siyasal harita çizilip insanlar ırklarına göre ayrılmış savaşlar yapılmışken. Gerçekçi olayım dedim. Tarih çok duyarlıdır duyarsızlığa.

Son düzenleme:

Bence tek sebebi, yıpratılmış olmamız !

Sıkıyorsa sesini çıkarsana?

Kaybedecek bir şeyin kalmazsa sesini çıkarırsın. Fakat artık bir anlamı kalmaz...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri