Topik (Ermenistan)

LoKuMuM<3

Bayan Üye
MALZEMELER
1 su bardagi nohut
3 orta boy sogan
2 yemek kasigi dolmalik fistik
2 yemek kasigi kus üzümü
yarim çay kasigi yenibahar
yarim çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
yarim su bardagi tahin

YAPILIŞ TARİFİ
Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu suda birakin süzün üzerini üç parmak
geçecek kadar soguk su ile bir tatli kasigi tuz ekleyin yumusayincaya
kadar haslayin süzün. Nohutlar soguduktan sonra parmaklarinizla
ayiklanmaya baslamis olan zar gibi kabuklarini soyun havan veya mutfak
robotu ile biraz su ekleyerek püre haline getirin. Soganlari ayiklayin ince
ince çentin bir saat süre ile haslayin süzün. Kus üzümünü içinde sicak su
olan bir kaseye koyun 15 dakika sonra çöplerini ayiklayin süzün.
Haslanmis sogana fistik üzüm yenibahar kimyon tarçin tahin ve
zeytinyagini ekleyin karistirin. Alüminyum mutfak folyosunun ortasina
nohut püresinin hepsini koyun dikdörtgen bir sekil vererek yayin. Pürenin
yarisinin üzerine hazirladiginiz içi yayin nohut püresinin diger yarisini
folyonun yardimi ile kaldirip içli kismin üzerine kapatin biçakla kenarlarini
düzeltin. Birkaç saat buzdolabinda tutup servis yapin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst