Malzemeler
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba şaşığı domates salçası
1 küçük çay bardağı su
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
tuzot
Yapılışı
Tereyağ eritilir salça ilave edilerek karıştırılır. Salça kavrulduğunda su eklenir tuzot eklenir karıştırılır. Yumurtaların sarıları dağılmadan kırılır. Üzerine pul biber ve kekik serpilerek yumurta tavasının ağzı kapatılır kısık ateşte yumurta sarıları rafadan kalacak şekilde pişirilir. (sarısının üzeri hafif beyazladığı zaman altını kapatırsak tam kıvamında oluyor. Kendi sıcaklığı ile pişmeye devam ediyor.)
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba şaşığı domates salçası
1 küçük çay bardağı su
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
tuzot
Yapılışı
Tereyağ eritilir salça ilave edilerek karıştırılır. Salça kavrulduğunda su eklenir tuzot eklenir karıştırılır. Yumurtaların sarıları dağılmadan kırılır. Üzerine pul biber ve kekik serpilerek yumurta tavasının ağzı kapatılır kısık ateşte yumurta sarıları rafadan kalacak şekilde pişirilir. (sarısının üzeri hafif beyazladığı zaman altını kapatırsak tam kıvamında oluyor. Kendi sıcaklığı ile pişmeye devam ediyor.)