Thonet, Koleksiyon'la üretim yapacak

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Alman Thonet, Koleksiyon Mobilya ile işbirliği anlaşması imzaladı. Değişim kararı aldıklarını söyleyen 190 yıllık şirketin beşinci kuşak yöneticisi Peter Thonet, ilk adım için Türkiye'yi seçtiklerini belirtti
Mobilya tarihinde bir ekol olarak kabul edilen 190 yıllık geçmişe sahip Alman Thonet, tarihinde ilk kez yurtdışında endüstriyel üretim için işbirliğine gitti. Alman dev, değişen ekonomik koşullarda daha aktif olmak için iş yapış biçimini yeniden şekillendirme kararı aldı. Bu kararın ilk adımı olarak da Türkiye'de Koleksiyon Mobilya ile üretimde güç birliği yapmayı tercih etti. Thonet'nin beşinci kuşak yöneticisi Peter Thonet, "Markamız 190 yıldır faaliyet gösteriyor. Daha önce yurtdışına ufak tefek üretim vermiştik ama ilk kez endüstriyel bir markayla işbirliğine gidiyoruz. Artık değişmek gerektiğini kabul ettik ve bunun ilk adımını Türkiye'yle atacağız. Kaliteden de ödün vermek istemediğimizden Koleksiyon Mobilya'yla bir yıllık görüşme sonucunda bu kararı aldık" şeklinde konuştu.

YENİ BAND EKLENDİ
Türkiye'nin Thonet için önemli bir pazar olduğunu ve bu bölgede büyümek istediklerini söyleyen Thonet, Koleksiyon Mobilya ile ürettikleri modelleri önce Ortadoğu ve Balkanlar'a uzun vadede de Avrupa'ya ihraç edeceklerini ifade etti. Koleksiyon markası ile Thonet'in benzer yönleri olduğunu söyleyen Koleksiyon Mobilya ikinci kuşak yönetici ve Yönetim Kurulu Üyesi Koray Malhan da, Alman markanın çok uzun ve istikrarlı bir tarihi olduğunu bu işbirliği için bir yıldan uzun süredir çalıştıklarını açıkladı. Koleksiyon ile Thonet'nin yaptıkları anlaşma ilk etapta sekiz ürünün Türkiye'de üretimine yönelik. Bunun için mevcut 45 bin metrekarelik fabrikaya 10 bin metrekare daha ek bina yaptıklarını söyleyen Malhan, "Yeni alan daha ışık alan özel bir yer. Fabrika dörtte bir oranında büyüdü. Bunun için 2 milyon euroluk yatırım yaptık" dedi.

YÜZDE 35 DAHA UCUZ SATILACAK
Üst gelir düzeyine hitap eden Thonet model mobilyalar, Türkiye'deki düşük maliyetli üretim fırsatı nedeniyle artık daha ulaşılabilir hale gelecek. Ürünleri Thonet lisansıyla üretme izni aldıklarını söyleyen Koray Malhan, "Türkiye'deki düşük maliyetli üretim nedeniyle ilk kez bu marka yüzde 5 ila 35 arasında değişen oranlarda daha ucuz satılacak. Bu bir fason üretim projesi değil, tasarım ve üretimde büyüme projesidir. Yurtdışına yönelik planlarımızın ilk durağı Mısır" şeklinde konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri