Thai Körülü Kalamar
(4 Kişilik)
Malzeme:
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı köri
4 diº sarımsak
Terbiye için:
1 çorba kaºığı soda
1 çorba kaşığı şeker
½ limonun suyu
Yapılışı:
Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda, ºeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın.
Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateºte piºirin.
Sıcak servis yapın.
Not:
Kalamarları kızartmak için kapaklı tava veya fritöz kullanın, su içeriği fazla olduğundan etrafa yağ sıçratabilir.
(4 Kişilik)
Malzeme:
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı köri
4 diº sarımsak
Terbiye için:
1 çorba kaºığı soda
1 çorba kaşığı şeker
½ limonun suyu
Yapılışı:
Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine soda, ºeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın.
Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateºte piºirin.
Sıcak servis yapın.
Not:
Kalamarları kızartmak için kapaklı tava veya fritöz kullanın, su içeriği fazla olduğundan etrafa yağ sıçratabilir.