Thai Körülü Kalamar (Çin Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Thai Körülü Kalamar

MALZEMELER
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı köri
4 di şsarımsak
Terbiye için:
1 çorba kaşığı soda
1 çorba kaşığı şeker
½ limonun suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın. Kalamarların üzerine
soda, şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun. Suyu ilave edip en az 6
saat bekletin. Sonra tekrar yıkayın. Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve
sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın. Keskin bir bıçakla üzerini çizin
ve kenarlarını çentikleyin. Bir kaba alın.
Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın. Sarmısakları ayıklayıp
dövdükten sonra bu karışıma ilave edin. Kalamarların gövde ve bacaklarını
bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst