Terlemeye Tayvan usulü çözüm

Im_Awesome

Kayıtlı Üye
Marmaris'te bir klinikte aşırı terleme (Hiperhidrozis) hastalığına Tayvan yöntemiyle son veriliyor.

Özel Ahu Hetman Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyat sonunda Almanya'dan tedavi için gelen Leyla Kemer'in bütün terleme sorunlarından kurtuldu. Genel Cerrah Ünsal Aybek 2003 yılında Tayvan'a Dr Lin'in yanına giderek altı aylık eğitim alıp bu yöntemi Türkiye'de ilk uygulayan kişi oldu.

Genel Cerrah Ünsal Aybek 2004 yılında Türkiye'de uygulamaya başladığı ve halen devam ettiği endoskopik yolla sinirleri kesmeden klipsleme yöntemiyle sinirleri sıkıştırarak aşırı terlemeyi önlüyor.

Bu yöntemin son derece güvenilir olduğuna ve bu yöntemle aşırı terleme kesin ve kalıcı olarak tedavi edilmekte olduğuna işaret eden Aybek “Aşırı terleme hastalığı olan insanlar da fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklar doğar. Günlük aktivitelerini ve iş hayatını olumsuz etkiler. Devamlı terli ayak ve ellerle gezmek ıslak koltukaltlarıyla dolaşmak insanları çok rahatsız eder. Ama bu hastalığın en önemli etkisi psikolojik olanlardır. Hastalar koltukaltı terinden dolayı bazen birkaç kere elbise değiştirmek zorunda kalıyorlar kendilerine güvenleri azalıyor günlük aktivitelerden kaçınırlar. Hastaların elleri sürekli terlediğinden el sıkışmaktan kaçınırlar. Bu durumlardan sürekli endişeli oldukları için depresyona girerler. Yazı yazmak müzik aleti kullanmak bilgisayar kullanmak vb. işleri yaparken başarısız olurlar” diyor.

Genel Cerrah Ünsal Aybek bu yöntemle bin hastayı iyileştirdiğini belirtirken Almanya'dan gelen üniversite öğrencisi 30 yaşındaki Leyla Kemer “Benim terleme sorunum yaklaşık 20 senedir devam ediyor. İnsanlarla elim çok terlediği için tokalaşamıyorum. Bilgisayar veya cep telefonu kullanırken zorluk çekiyorum. Internet'ten Genel Cerrah Ünsal beyin Marmaris'te ameliyat yaptığını öğrendikten sonra telefonla görüşüp ameliyat olmak için Marmaris'e geldim. Almanya'da çok doktora gittim ama orada sinirleri kesiyorlar tedavinin uzun sürmesi ve başka yan etkilerinin olması yüzünden bu klipsleme yöntemini seçtim. Ancak Almanya'da bu yöntemle ameliyat yapılacak bir hastane bulamadım” dedi.

Daha sonra ameliyata alınan Leyla Kemer yarım saat süren ameliyat sonrasında kendine geldi. Bir gün hastanede yatırılan Kemer doktorun kontrolü sırasında ameliyat öncesi korktuğunu ameliyat yapılırken hiçbir şey hatırlamadığını söyleyerek “Ameliyat sonrası ellerim kuru bu çok güzel bir şey. Senelerdir ıslak ellerle hayatımı sürdürüyordum. Ameliyata girerken korkmuştum ama şimdi hiçbir şey hatırlamıyorum çok mutluyum şeklinde konuştu.

Genel Cerrah Ünsal Aybek'te “Bu yeni yöntemde ameliyatta koltuk altlarından yarım santimlik 2 adet kesikle girilerek endoskopik yöntemle sinirler görülerek aşırı terlemeye yol açan sinirlere klips takılıyor. Sinirleri kesmeden klipsleme yöntemiyle sinirleri sıkıştırarak terlemeyi önlüyoruz ve ameliyattan kısa bir süre sonra elleri kuru oluyor. Ameliyat yarım saat sürüyor” ifadelerini kullandı.​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri