Tereyağlı Kestane Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 1 kg kestane yeni mahsul
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı su
* ¼ tatlı kaşığı tuz
* ½ tatlı kaşığı şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Kestaneleri ortasından yalnız kabuğunu yarın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın, kestaneleri yağa atıp 2-3 dakika kızartıp kabuklarını soyun. Küçük dibi düz bir tepsiye veya borcama kestaneleri koyun. Üzerlerine şekeri, tuzu, suyu ve tereyağını koyup bir yağlı kağıt ve kapak kapatarak ağır fırında 25 dakika kontrol ederek pişirip servis edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst