sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi tereyağı genelde hazır olarak temin edilir. Tabi ki kendi yaptıgınız tereyağın tadını asla vermez. Evde tereyağ nasıl yapılır diyenler için ufak bir önerimiz olacak. Tereyağını süt kaymagından elde edebiliriz. Öncelikle çiğ sütü kaynatıp buzdolabında bir gün bekletelim sonra kaymagı kaşık yada küçük bir süzgeç yardımıyla sütten ayıralım, ( istedigimiz miktarda süt kullanabiliriz sütün miktarı elde etmek istediğiniz tereyağına bağlı ) sütten ayırdıgımız kaymagı blender yada çırpıcı yardımıyla yapmaya başlayalım. Hızlı bir şekilde karıştıralım kaymagın ayranının kabın dibinde kaldığını yagın ise toparlanarak kıvama geldigini göreceksiniz. Elde ettigimiz yagı su ile yıkamak gerekir ayran tadının tamamen yagdan çıkması için. Tereyağımız kullanıma hazır