Tere Çorbası (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Tere Çorbası (Almanya)

MALZEME

1 soğan,
50 g tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
800 ml sebze suyu (komprime),
450 g krema,
tuz,
karabiber,
rendelenmiş hintcevizi,
3 kutu tere,
150 ml süt,
50 g füme somon balığı dilimi

Yapılışı

1. Soğanı soyup ince küp halinde doğrayın. Soğanı tereyağında pembeleştirin, unu ilave edin, hepsini hafif kavurun.
2. Sebze suyunu ve kremayı karıştırın, kapağı kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika kaynamaya bırakın, tuzunu, biberini ve hintcevizini ayarlayın.
3. Tereyi sudan geçirip süzülmeye bırakın. Garnitür için 3 çorba kaşığı dolusu tere ayırın, gerisini 150 mi süt ile mikserde püre haline getirin.
4. Somon balığını dilimleyin. Çorbayı bir taşım kaynatın, püreyi döküp karıştırın, tadına bakın. Çorbayı kâselere boşaltın, somon balığı ve tere ile garnitür yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst