Teknoloji Günlükleri

Plakkolik

Kayıtlı Üye
Sevgili günlük;

Dün LG firmasının üretmiş olduğu NA9640 model bir ses sistemi ve amfi satın aldım. Bugün ürünün teslimatı yapıldı. Bir heyecan, bir heyecan ki sorma gitsin günlük...

...
... ?

Bak sormadın, gitti işte günlük. Gitti. Geri gönderdim. İade ettim.

Zira dünyanın parasını veriyorsun, bir hevesle kuruyorsun, kullanım kılavuzunu hatim ediyorsun ve güç düğmesine basıyorsun. Tüm hoparlörlerde bir hışırtıdır başlıyor; böyle derinden derinden. Asabın bozuluyor, 'fonksiyonlardandır' diyorsun... Bilimum fonksiyonu deniyorsun, olmuyor. Firmayı arıyorsun. 'Bizdeki teşhir ürününde bu problem yok' cevabını alınca kan beynine fışkırıyor.

Tabi soluğu mağazada alıyorsun sevgili günlük. Bir de kendin görmek istiyorsun. Teşhir ürününde bu sorun gerçekten yok ise, senin satın almış olduğunun arızalı olduğuna kanaat getireceksin. Makus kaderine küfürler savuracak, yine de ürünü bir yenisi ile değiştirme şansına sahip olacaksın.

Lakin hal öyle değil ki günlük... Teşhir ürününde de var aynı problem; belli ki telefonda, teşhir ürününün 'sorunsuz' olduğunu söyleyen personel kişisi, yeterince hassas bir kulağa sahip değil. Olmak zorunda da değil elbet...

Velhasıl ürünü iade ediyorsun, limanda sevdiğine mendil sallayan aşıklar gibi.

İstiyorsun ki insanlar bu durumdan haberdar olsunlar. LG marka, NA 9640 modelli ses sistemine onca papel ödemesinler. Tabut büyüklüğündeki ambalajın içinden çıkan ihtişamlı kolonlar böylesine hayal kırıklığı yaratmasın. LG işini adam gibi yapsın. Beceremiyorsa da, 20 sene evvelki gibi CD Rom üretmeye devam etsin; biz onu öyle sevmiştik be günlük...

Tüm bunlar geçince gönlünden, mevzuyu haykırmak istiyorsun günlük. Tüketicileri uyarmak istiyorsun. Bilirsin işte; bir nevi amme hizmeti. Geçiyorsun bilgisayarın başına, giriyorsun foruma. Aklında karalayacağın siyah puntolar...

Bu kez de teknoloji ile ilgili, ürünlerin sınıflara göre ayrıldığı bir kısım bulamıyorsun. Bu sebepten de gelip günlüğü karalıyorsun.

Budur ahvalim. Yeni sahifelerinde buluşmak ümidiyle...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri