tek bir soruyla cennete nasıl girersiniz ?

_JOK3R_

Kayıtlı Üye
öldünüz ve diğer tarafa gittiniz. gittiğiniz yerde 2 kapı var ve bu kapıların önünde birer melek var. kapılardan biri cennete diğeri ise cehennem açılıyor. ayrıca meleklerden biri doğru söylüyor diğeri ise yalan söylüyor ama hangi meleğin doğru hangi meleğin yalan söylediğini bilmiyorsunuz ve sizin sadece bir tek soru sorma hakkınız var. bir tek soruyla cennete giden kapının hangisi olduğunu nasıl öğrenirsiniz ?

---> tek bir soruyla cennete nasıl girersiniz ?

yalancı meleğe denk gelirsen ben demiyecek herhalde :D

GidiLen iLk kapıda ki meLeğe cennet nası bi yer die sorarsak eğer yaLancı meLek ise kötü diyecektir. Çünkü istisnasız hep yaLan söLüyormus yani iyi deme ihtimaLi yok.. Eğer ki doğru söyLeyen meLek ise zaten direk iyi bi yer die cevap verecektir ve konu kapancaktır :D

Soruda şöyle de bir mantık hatası yok değil =D
melekler hani yalan söylemezdi :cool: :p
Düşününce soru hatalı :cool: =D

GidiLen iLk kapıda ki meLeğe cennet nası bi yer die sorarsak eğer yaLancı meLek ise kötü diyecektir. Çünkü istisnasız hep yaLan söLüyormus yani iyi deme ihtimaLi yok.. Eğer ki doğru söyLeyen meLek ise zaten direk iyi bi yer die cevap verecektir ve konu kapancaktır :D

böylece tek soruluk hakkınıda bitirmiş olucan ve cennete giden kapıyı öğrenememiş olucan, sadece hangi meleğin doğru söylediğini hangisinin yalan söylediğini öğrenmiş olucan :D

ya kotu oldugunu soyleyen melek dogru, iyi oldugunu soyleyen melekte yalan soyleyen melek ise,

bu soruyu bir defada gormustum cevabinida okumustum ama unuttum :)

ben şeytanda bir melek zannediyodum oysa ki :)

''İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı''

Ayette net olarak geçiyor iblis cin melek değil zamanında araştırmıştım detaylı olarak :)
Ayrıca melekler nurdan yaratılmıştır bu nedenle Allah'a karşı gelemezler .

''İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı''

Ayette net olarak geçiyor iblis cin melek değil zamanında araştırmıştım detaylı olarak :)
Ayrıca melekler nurdan yaratılmıştır bu nedenle Allah'a karşı gelemezler .

doğru söylüyorsun, ama sorunun cevabını alalım bide :))

o zaman soruyu şöyle değiştiriyim, meleklerden birisi yalan söylemek için diğeri ise doğru söylemesi için emredildi :) şimdi oldumu :)

Tamam oldu olsun :)
Yalan söyleyene gideriz sen yalan söylüyorsun deriz o da hayır ben yalan söylemiyorum der.
Doğru söyleyene gideriz sen yalan söylüyorsun der hayır ben yalan söylemiyorum der.
Burdan bir sonuca varamayız

Sonra yalan söyleyen kapıya gideriz sen dogru söylüyorsun deriz o hayır ben yalan söylüyorum der doğru kapıya gideriz sen doğru söylüyorsun deriz evet ben doğru söylüyorum der ve yalancı kapıyı buluruz :D
Nasıl bir anlatım oldu bilmiyorum ama bence saçma bir şekilde anlattım neyse doğru mudur acaba:D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri