Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık

Hestia

Bayan Üye
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık

taze_soganli_baharatli_alabalik_150x150.jpg


Malzemeler:
  • 2 Adet Alabalık
  • 1 Tatlı kaşığı Zeytin Yağı
  • 1 Tatlı kaşığı Kekik
  • 1 Çorba kaşığı Karabiber
  • 5 Adet Taze Soğan
  • Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın. Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın.Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayana kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst