2 Su bardağı taze börülce
2 Fincan zeytinyağı
1 Çay bardağı fıstık
1 Limon
3 Dilim ekmek
3 Diş sarmısak, tuz.
Taze börülcenin, fasulye gibi, kılçıkları ayıklanır, ortadan Iklyo bölünür. Bol suda biraz tuzla haşlanır. Yumuşayınca bir kenara konur Havan da fıstıklar iyice dövülür, içine ıslatılmış ekmek konur, zeytinyağı İlâvesiyle iyice karıştırılır. Ara sıra limon damlatılır, biraz tuz ve dövülmüş sar-mısakta katılınca tarator hazırdır. (Böyle bir salata sarmısak bulunmasını istemeyenler taratordan vazgeçebilir veya içine sarmısak koymayabilir), Daha evvel hazırlanmış olan börülceler tabağa yerleştirilir. Tarator üstüne dökülür, sofraya götürülür. Tarator yerine limon, zeytinyağı dökmek de kabildir. Süs olarak zeytin, domates, maydanoz ve yumurta kullanılabilir.
2 Fincan zeytinyağı
1 Çay bardağı fıstık
1 Limon
3 Dilim ekmek
3 Diş sarmısak, tuz.
Taze börülcenin, fasulye gibi, kılçıkları ayıklanır, ortadan Iklyo bölünür. Bol suda biraz tuzla haşlanır. Yumuşayınca bir kenara konur Havan da fıstıklar iyice dövülür, içine ıslatılmış ekmek konur, zeytinyağı İlâvesiyle iyice karıştırılır. Ara sıra limon damlatılır, biraz tuz ve dövülmüş sar-mısakta katılınca tarator hazırdır. (Böyle bir salata sarmısak bulunmasını istemeyenler taratordan vazgeçebilir veya içine sarmısak koymayabilir), Daha evvel hazırlanmış olan börülceler tabağa yerleştirilir. Tarator üstüne dökülür, sofraya götürülür. Tarator yerine limon, zeytinyağı dökmek de kabildir. Süs olarak zeytin, domates, maydanoz ve yumurta kullanılabilir.