Tavuklu Tart

AySe^^

Bayan Üye
FA7514A03BFA46EE1DD7FA8D2A725.jpg

Hamuru:
2 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
65 gr katı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Harcı:
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı mısır
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su veya tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1- Bir kaba hamur malzemelerini koyup, unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru 20 dakika dinlendirin.
2-Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuzu bir tencerede kaynatın.
3- Kaynamaya başladıktan sonra, içine küçük parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın.
4- Soğumasını bekleyip içine kaşar peyniri ve kremayı ilave edin.
5- Hamurdan iki küçük beze koparın, tart kalıbının altına bir tanesini döşeyin.
6- Hazırladığınız içten yeterli miktarda kalıba hamurun üstüne koyun.
7- İkinci hamuru malzemenin üstünü kapatacak şekilde kaplayın.
8- Aynı işlemi bütün tart kalıplarında uygulayın.
9- Dilerseniz yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst