Tavuklu Mantarlı Güveç Tarifi İçin Malzemeler

01tarik

Kayıtlı Üye
  • 1 adet tavuk göğsü (şenpiliç'in tavuk göğsünü alıyorum)
  • 300 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu krema
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)

  • Tavuklu mantarlı güveç için tavuğu küp şeklinde doğrayarak rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  • Yağı, soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • İnce ince kestiğiniz mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Son olarak baharatları ve kremayı ilave edin ve altını kapatın. Güveçlere pay edin. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına verin.
  • 180 derecede peynir eriyene kadar kalması yeterli. Tavuklu mantarlı güveç hazır. Afiyet olsun
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers vozol
Geri
Üst