01tarik
Kayıtlı Üye
- 1 adet tavuk göğsü (şenpiliç'in tavuk göğsünü alıyorum)
- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kutu krema
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)
- Tavuklu mantarlı güveç için tavuğu küp şeklinde doğrayarak rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Yağı, soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.
- İnce ince kestiğiniz mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Son olarak baharatları ve kremayı ilave edin ve altını kapatın. Güveçlere pay edin. Üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına verin.
- 180 derecede peynir eriyene kadar kalması yeterli. Tavuklu mantarlı güveç hazır. Afiyet olsun