Tavuklu Bademli Pilav

İnci

1907
Prenses
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
1 avuç iç badem
2 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye konur. Üzerine iç kabuğu soyulmuş bademler atılır. Sararınca, kuşbaşı doğranmış tavuk eti katılır. Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra kalan tereyeğı, pirinç ve tuz eklenir. Birkaç dakika daha çevirdikten sonra et suyu eklenir. Kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve 13 dakika daha pişirilir. Yarım saat demlendirdikten sonra karıştırılır, servise sunulur.
Not: Bu tarifte pirinci önceden ıslatmaya gerek yoktur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst