~AnıL~
Kayıtlı Üye
Malzemeler
malzemeler 11 kg
kuşbaşı tavuk göğüsü1 adet kuru soğan4 yada 5 tane isteğe göre acı yada tatlı taze biber
malzemeler 22 yemek kaşığı salça,1 küçük tatlı kaşığı tuz,kırmızı biber,karabiber,3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
ilk olarak kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz,daha sonra tenceremize sıvıyağımızı kızdırıp içine ilk olarak soğanımızı doğrayıp,ardından ince ince doğranmış biberirimizi ilave edip kavuruyoruz(3-4 dk
)salçamızıda ekledikten sonra tavuğumuzla beraber bir süre kavuruyoruz ve üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek kadar ılık su ilave edip içine tuzumuzu,isteğimize göre karabiber ve kırmızı biber ilave edip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirmeye bırakıyoruz ,tavuk eğer kıvamına geldi ise servis yapabiliriz
malzemeler 11 kg
kuşbaşı tavuk göğüsü1 adet kuru soğan4 yada 5 tane isteğe göre acı yada tatlı taze biber
malzemeler 22 yemek kaşığı salça,1 küçük tatlı kaşığı tuz,kırmızı biber,karabiber,3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
ilk olarak kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz,daha sonra tenceremize sıvıyağımızı kızdırıp içine ilk olarak soğanımızı doğrayıp,ardından ince ince doğranmış biberirimizi ilave edip kavuruyoruz(3-4 dk
)salçamızıda ekledikten sonra tavuğumuzla beraber bir süre kavuruyoruz ve üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek kadar ılık su ilave edip içine tuzumuzu,isteğimize göre karabiber ve kırmızı biber ilave edip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirmeye bırakıyoruz ,tavuk eğer kıvamına geldi ise servis yapabiliriz