Bayan Taruz
Bayan Üye
Çığırtma sözü Azerbaycan mutfağına yabancı değil. O kadar çığırtma növümüz var ki. Ispanak Çığırtması, Domates Çığırtması, Patates Çığırtması, Patlıcan Çığırtması, kıyma Çığırtma, vb. Bu yiyecekleri birleştiren odur ki, hepsinin üzerine en son çırpılmış yumurta dökülüp pişirilir. Tavuk Çığırtması bu tür yiyeceklerden biridir. Çok lezzetli oluyor. Bu yemeğin pişirme yöntemi şehirden şehre, bölgeden bölgeye, hatta aileden aileye biraz da olsa değişiyor. Bu üsulde ise burda gördüğünüz. Tavuk eti piştikten sonra ben onu bir süre domates ve soğanla vam ateşte bişirirəm ki, tatlar birbirine dağılsın ve domatesli sos yumşalsın. Yumurtanın sayısını ise çok elemirem. Refiqem Güllü ise bu yemeği başka türlü pişiriyor. Yemeğe limon suyu ekliyor. Bence lezzetli olur. Gerek bir gün onun da yöntemini kullanması edeyim. Duyduğuma göre Salyan'ı ilçesinde de tavuk çığırtmasını limon suyuyla bişirirler.