Tavşanlar Neden Yazın Beyaz Kışın Gri Kürk Giyerler?

ashli

Bayan Üye
Tavşanlar Neden Yazın Beyaz Kışın Gri Kürk Giyerler?

(Moğol Masalı)

Bir günkar,tavşana yakınmaya başlamış:

"Canım tavşan,gülüm tavşan.Kendimi çok hasta hissediyorum.Hiç iyi değilim.Gücüm azalıyor.Öleceğim herhalde!"

"Ah canım benim!Galiba sen eriyorsun.Ne kadar üzüldüm bir bilsen."demiş tavşan.Sonra da bir toprak parçasının üzerine oturup hıçkırmaya başlamış.

"İçim yanıyor,çok üzgünüm.Benim en iyi dostumdun.Hep üzerinde koşardım.Tilki çıktığında girer içine saklanıırdım.Döşek yapıp üzerine yatardım,yastık yapıp başımın altına koyardım seni.Sen kürkümün rengi gibi beyazdan.Beni düşmanlarımdan gizlerdin.Erime,erime ne olur!Ben ne yapacağım sensiz şimdi"diye ağlamış tavşan.

Tavşan öylesine derin bir kederle ağlıyormuş kikar da onunla birlikte ağlamaya başlamış.Ağladıkça da daha bir eriyormuş.

Sonunda tavşan dayanamayıp:

"Şimdi kış perisine gidip,seni eritmemesini rica edeceğim,ona yalvaracağım "demiş.

Ormanda bir koşu kış perisini bulmuş.Bu arada hava da ısınmaya devam ediyor,güneş ormanı daha güçlü ısıtıyormuş.Kar gidererk ufalıyor,erimenin yarattığı sular küçük dereler oluşturuyormuş.

Kış perisi şöyle demiş tavşana:

"Güneş benden daha güçlü.Malesef onunla yarışamam.Kar erimekzorunda.Ama üzülme.Bir yıl sonra tekrar gelecek.Kara yardım edemem,ama sana yardım edebilirim.Yazın düşmanlarından saklanman için başka bir kürk daha vereceğim.Gri kürkünü yazın kullanacaksın,beyaz kürkünü kışın.Ağlama artık!"

Tavşan gri kürkünü almış ve ondan sonra da ağlamamış.İşte o günden beri tavşanlar yazın gri,kışın beyaz kürk giyerler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri