Hestia
Bayan Üye
Tatlı Tuzlu Fış Fış
MALZEMELER
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince sıcak su.
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ.
TUZLU FIŞ FIŞ İÇİN
taze nane
İstediğiniz kadar çeri domates
peynir
TATLI FIŞ FIŞ İÇİN
pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI
Derince bir karıştırma kabının içine un ve şekeri dökün
Elinizle harmanlayın
Unun ortasına havuz açıp yaş mayayı ve ılık suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ortalama 15 dakika yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmler ile kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin
Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzdan kaşık yardımıyla alıp, kızdırılmış yağın olduğu tavadaki kızartma tavasına kaşık kaşık koyun ve kızartın
Kızarttığınız hamur toplarını kâğıt havlu serdiğiniz tepsiye alın ve yağlarının süzülmesini bekleyin
Servis edeceğiniz zaman kâğıt havlunun üzerine hamur kızartmalarınızı alın ve üzerine pudra şekeri serpip yanına domates ve kaşar peyniri dilimleri
koyup, birkaç dal taze nane yaprağı ile süsleyip ikram edin.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince sıcak su.
KIZARTMAK İÇİN
Sıvı yağ.
TUZLU FIŞ FIŞ İÇİN
taze nane
İstediğiniz kadar çeri domates
peynir
TATLI FIŞ FIŞ İÇİN
pudra şekeri.
HAZIRLANIŞI
Derince bir karıştırma kabının içine un ve şekeri dökün
Elinizle harmanlayın
Unun ortasına havuz açıp yaş mayayı ve ılık suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ortalama 15 dakika yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmler ile kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin
Mayalanmış ve kabarmış hamurunuzdan kaşık yardımıyla alıp, kızdırılmış yağın olduğu tavadaki kızartma tavasına kaşık kaşık koyun ve kızartın
Kızarttığınız hamur toplarını kâğıt havlu serdiğiniz tepsiye alın ve yağlarının süzülmesini bekleyin
Servis edeceğiniz zaman kâğıt havlunun üzerine hamur kızartmalarınızı alın ve üzerine pudra şekeri serpip yanına domates ve kaşar peyniri dilimleri
koyup, birkaç dal taze nane yaprağı ile süsleyip ikram edin.
AFİYET OLSUN