Tasavvuf Hayatlarını Değiştirdi

RaPizM^^

Bayan Üye

Birçok Ünlü Kötülüklerden Temizlemek Kalbini Saflaştırmak İçin Tasavvufa Yöneliyor.

Bu yola başvuranların çoğu hayatlarının daha güzel olduğunu söylüyor. işte tasavvufa gönül veren yıldızlarımız...

ŞEHRAZAT: Ünlü söz yayazı ve besteci Şehrazat'ın tasavvufa olan derin bağlılığıyla kendisine bir yaşam tarzı oluşturduğu biliniyor. Şimdiye kadar Gülben Ergen ve Bengü gibi pek çok ismin hit şarkı sözlerilarına imza atan sanatçı gerçek bir Mevlana hayranı.

iPEK TUZCUOĞLU: Sevilen Oyuncu geçtiğimiz kış BUGÜN'e yaptığı açıklamada "Mevlana ve Şems uğruna ölürdüm. Dergahta yaşamayı çok isterdim. Bilgiye açım. Benim için dostluklarda beyni menfaatler
önemlidir. Ben modern dervişim diyorum" şeklinde konuşmuştu.

EBRU GÜNDEŞ: 'Son Devir Türk Tasavvufu ve Bosnalı Muhammed Tevfik Halveti' kitabını okurken görüntülenen ünlü şarkı sözlericı da bir dönem tasavvufa merak sardığı biliniyor. Gündeş'in her yıl Kadir Gecesi'nde türbeleri ve camileri ziyaret ettiği de biliniyor.

Cem Yılmaz: 2005'te umreye giden Cem Yılmaz entariyle görünmesinin ardından 'Derviş oldu' söylentileri çıktı. Ünlü komedyen şöyle konuşmuştu: "Bunda ne kötülük var? O kadar da işin içinde değilim ciddi bir bilgim de yok. Fakat bunlar insanların gönül rahatlığıyla cevaplayabileceği sorular. Bu tonda sormuyorlar ki. 'Tarikatçı oldu' gibi hayal mahsulü bir hava yaratmak istiyorlar. Bu topraklarda yaşayıp da tasavvufla ilgili iki kitap karıştırmak ne zamandan beri ayıp oldu? Edep haya gibi kavramlarla çok ilgiliyim. Hiç de gocunmuyorum."

Necati Şaşmaz: Kurtlar Vadisi'nin ünlü Oyuncusu tasavvuf kültürüyle büyüdüğünü belirterek şunları söylüyor: "Dedemin üzerimde etkisi büyüktür. Ehli tasavvuftu. Peyfamberlerin hayatlarını her okuduğumda kendimi onların yerine koyardım. Dedem vizyonu olan ve o vizyon için misyon edinmiş biriydi. Seyid Hazreti Hüseyin'in ve Seyid Hazreti Hasan'dan geliyoruz. insanları her zaman kabul eden sevgiyle dinleyen bir ailede büyüdüm.

Sertab Erener: Doğu felsefelerine merakıyla bilinen ünlü sanatçı da tasavvufa ilgi duyan isimlerden. 'Bu felsefenin içindeki bu olağanüstü anlayışı Mevlana'yla minicik bir şekilde de olsa paylaşıyor olmak benim için çok güzel' diyen Erener tasavvuf felsefesinden yola çıkarak bestelenmiş bir eseri seslendirmişti

Arzu Yanardağ: Oyuncu Yanardağ anne olduktan sonra bir farkındalık sürecine girdiğini ve bunu tasavvuf ile besleyerek yeni bir yolculuğa çıktığını söylüyor. Tasavvufa merak sardığında çevresindeki insanların yadırgamasından dert yanan Yanardağ "Kişisel gelişim alanında çok araştırma yaptım hatta 2003'te Hindistan'a kadar gittim. Hiçbir zaman bütün taşlar istediğim gibi yerine oturmadı hep bir tarafı eksik kaldı. Yoga meditasyon bunlar bir şey katıyor ama ne? Bana ne kadar uygun? ilk başta yapmam gereken şeyi en sonda yaptım. Bu yolculukta adım adım ilerliyordum ama iki adım atıyor beş adım geri yuvarlanıyordum. Toprak yolum asfalt oldu tasavvuf sayesinde."

Metin Arolat: Ünlü şarkı sözlericı-yönetmen de tasavvufa ilgi duyan isimlerden. Mevlana'nın 23. kuşaktan torunu olan Metin Arolat bu iddiayı doğruladı ve ekledi: "Mevlana'nın felsefesini yurtdışında tanıtmak bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve bu doğrultuda bir beste yapmamı istediler. Bu isteği de en kısa zamanda yerine getireceğim."

AHU TÜRKPENÇE: Mevlana'nın öğretisini iletmeyi hedefleyen Dinle Neyden filminde de rol alan ünlü Oyuncu 'Oyunculukla ilgilenen herkesin bu öğretiyi biliyor olması lazım. Oyunculukta insanı araştırmak için önce kendini içini deşmeyi öğreniyoruz.' diyor.

Sinan Tuzcu: Mevlana'nın 24. kuşaktan torunu olan genç Oyuncu Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı filminde Mevlana'yı canlandırmıştı. Rolünü ağlaya ağlaya oynadığını anlatan Tuzcu 7-8 yaşlarında Şeb-i Arus törenlerine de gitmiş.

Deniz Arcak: Sevilen şarkı sözlericı 1999 depreminde herkes gibi hayatında zorluklarla karşılaştığını belirterek şunları söyledi: "işte o zor günlerimde Mesnevi ile tanıştım. Dış görünüş olarak değişmesem de iç dünyamda uzun bir yolculuğa çıktım. Ögrendim ki tasavvuf aşk sanatıymış. Gerçekten aşık olmak insanın kendisinden vazgeçmesi demektir. Mesnevi'nien bana yaptığı şey beni benimle yüzleştirmesidir."

AHMET ÖZHAN: Tasavvufa ilgisi belki de en fazla bilinen ünlü olan Özhan senelerdir ilgilendiği bu konuyu müziğine de taşıyor. Ünlü sanatçı Mevlana'nın anıldığı tasavvufun konuşulduğu gecelerin değişilmez konuklarından.

---> Tasavvuf Hayatlarını Değiştirdi

doğru yollarada girebildiklerine sevindim doğrusu
teşekkürler paylaşım için ^

---> Tasavvuf Hayatlarını Değiştirdi

Populist yaklaşıyorlar bence doğru yol falan değil :)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri