Tarım Ekonomisi Nasıl Bir Bölümdür?

Heulwen

Kayıtlı Üye
Tarım Ekonomisi Nasıl Bir Bölümdür?

Oldukça zorlayıcı ve kafa karıştırıcı bir süreç olan üniversitede bölüm seçme işlemi, kişinin yetenekleri, düşünce yapısı ve eğilimlerine göre belirlenmelidir. Analitik düşünebilen, günümüz dünya problemleri ile ilgili, pratik zekaya ve matematiksel kurguya sahip kişiler, tarım ekonomisi bölümünü seçmelidirler.

Tarım ekonomisi ya da diğer adıyla bilimsel tarım, tüketim maddelerinin üretim ve dağımını ekonomik teoriler, uygulamalar dahilinde inceleyen bir bölümdür. Tarım ekonomisinin bir dalı olan tarım bilimi ise, genellikle arazi, toprak kullanımı ile ilgilidir. Daha çok, iyi bir ekosistem dahilinde nasıl ürün verimliliğinin arttırılabileceği üzerine yoğunlaşmıştır. Tarım ekonomisi oldukça kapsamlı bir bölümdür ve tarım ekonomistleri dünya üzerinde ekonometri, kalkınma ekonomisi ve çevre ekonomisi üzerinde sayısız katkıya sahiptirler. İlham aldıkları etkenler ise, besin politikaları, tarım politikaları ve çevre politikalarıdır.

Tarım Ekonomisinde Genel Konular

Tarımsal çevre ve doğal kaynaklar: Çevresel ekonomi dalında, tarım ekonomistleri tarımsal üretkenliğe bağlı su kirliliği, doğal kaynak verimliliği ve bunların yarattığı zarar ve tarım alanlarının kısıtlanması, ekonomik aktiviteler ve bunların çevresel sorunları ile ilgilenmektedirler.

Besin ve tüketim ekonomisi: Özellikle son yıllarda tüketici toplumun getirdiği yıkım, sürekli tüketim, ekonomistleri bu konuda araştırma yapmaya yönlendirmiştir. Tarım ekonomistleri ise, kişilerin ürün satın alması, hazırlaması ya da hazır olarak tüketmesi, fiyat belirlenmesi, fiyat ve gelir değişikliğine tüketici tepkisi gibi konularda araştırma yapmaktadırlar.

Üretim ekonomisi ve tarım yönetimi: Tarım aktivitelerinde çiftçilerin, üreticilerin maliyet ve gider hesaplaması, risk ve karar veren organlar, teknolojinin tarımda kullanımı gibi konularda araştırma, tarımsal ekonomistler tarafından yapılmaktadır.

Görülen Dersler

Matematik, kimya, fizik, botanik, ekonomi tarihi, istatistik, tarım ekonomisi, tarımsal yapılar, gıda bilimi, tarım istatistiği, ekonometri, tarımsal pazarlama, kırsal kalkınma gibi dersler bölüm içeriğinde okutulan derslerdir.

Mezunlar ne iş yapabilir?

Tarım ekonomisi mezunları ‘’Ziraat Mühendisi’’ olarak isimlendirilirler ve çok geniş yelpazede bulunan iş fırsatlarından yararlanabilirler. Tarımsal yönetim, tarımsal işletme, akademik kariyer, finansal sektör, kamu sektörü, doğal kaynak ve çevre yönetimi, emlak ve halkla ilişkiler gibi bölümlerde çalışabilirler.

Tarım ekonomisi ve üniversite seçimi

Tarım ekonomisi, Ankara, Ege, Uludağ, Selçuk, Akdeniz ve Çukurova Üniversitelerinde okutulmaktadır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri