Tarihte Bugün Galatasaray - 7 Ekim

RaPizM^^

Bayan Üye
07 Ekim 1979

7ekimB.jpg


7. HAFTADA İLK GALİBİYET

Bir önceki sezon Trabzonspor’un ardından ligi ikinci bitiren ve şampiyonluğu kılpayı kaçıran Galatasaray, 1979-1980 sezonuna da iddialı girmişti. Teknik Direktör yine bir önceki sezonun başarılı çalıştırıcısı Coşkun Özarı’ydı.
Ancak işler Galatasaray’ın istediği gibi gitmemiş ve takım ligin ilk 6 maçında galibiyet bile alamamıştı. Alınabilenler sadece 3 beraberlik ile 3 mağlubiyetti. Ve bu olumsuz manzara üzerine Coşkun Özarı görevinden istifa etmiş yerine 6. haftada Turgay Şeren gelmişti. Özarı, herkesten Turgay Şeren’e destek olmasını da isteyecekti.
Galatasaray ligdeki ilk galibiyetini ise ancak 7. haftada İstanbul’da 7 Ekim 1979 günü Adana Demirspor’a karşı 1-0 ile alacaktı. Bu maçtaki tek golü de Gökmen Özdenak kaydetmişti. Bu galibiyet ile o gün yapılan yorumlarda Galatasaray’ın lige döndüğü ifade edilmişse de, sezon sonuna kadar sıkıntılı süreç devam etmiş ve Galatasaray 1979-1980 sezonunu küme düşme hatttının ancak 2 puan üzerinde kapatabilmişti.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst