Tarçınlı Ve Bademli Armut Tatlısı

İnci

1907
Prenses
Malzemeler
3 adet armut
100 gr. kabuksuz badem
1 adet portakalın suyu
2 ActiFry kaşığı pekmez
6-7 adet karanfil
1/2 ActiFry kaşığı tarçın
1/2 ActiFry kaşığı sıvı yağ

Armutları yıkayın; kabuklarını soymadan 2 cm. kalınlığında dilimleyin.
Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra bademleri ilave edin ve 6-7 dakika pişirin.
Armut dilimleri, portakal suyu, pekmez, karanfil ve tarçını ilave edip 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
Armutları servis tabaklarına alın. Yanında kaymak veya light dondurma ile servis yapabilirsiniz.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst