ashli
Bayan Üye
Tarçınlı Kurabiye (Alman)
40 adet için malzeme
350 g un,
100 g soğutulmuş tereyağı,
125 g kahverengi şeker,
3 taze yumurta,
3 tatlı kaşığı tarçın,
1 kaşık ucu toz karanfil,
aynı miktarda kakule,
10 g eritilmiş tereyağı (yağlamak için),
serpiştirmek için un.
Yapılışı
Malzemeleri bir kaba koyun ve mikserle karıştırın, hamuru bir gece boyunca serin bir yerde bekletin. Sabah tekrardan iyice karıştırın. Kurabiye kalıplarına un serpiştirin ve hamuru içine bastırın, kenarlardaki fazla hamuru unlu bıçak ile kesin. Kurabiyeleri kalıptan çıkartın ve yağlanmış bir tepsiye dizin. Fırını 180 derecede ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 25 dakika pişirin, tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
40 adet için malzeme
350 g un,
100 g soğutulmuş tereyağı,
125 g kahverengi şeker,
3 taze yumurta,
3 tatlı kaşığı tarçın,
1 kaşık ucu toz karanfil,
aynı miktarda kakule,
10 g eritilmiş tereyağı (yağlamak için),
serpiştirmek için un.
Yapılışı
Malzemeleri bir kaba koyun ve mikserle karıştırın, hamuru bir gece boyunca serin bir yerde bekletin. Sabah tekrardan iyice karıştırın. Kurabiye kalıplarına un serpiştirin ve hamuru içine bastırın, kenarlardaki fazla hamuru unlu bıçak ile kesin. Kurabiyeleri kalıptan çıkartın ve yağlanmış bir tepsiye dizin. Fırını 180 derecede ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 25 dakika pişirin, tepsiden alın ve soğumaya bırakın.