Taratorlu Taze Börülce

İnci

1907
Prenses
Malzeme:
250 gram taze börülce
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu (karbonat)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz.

Yapılışı:
Börülceleri ikiye bölün, kılçıklarını ayıklayın, yıkayın. Bir tencereye su, dış kabuğu soyulmuş bütün soğan, tuz ve kabartma tozunu koyarak kaynatın. Kaynayan suya börülceleri atın, diriliklerini kaybetmeyecek şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin. Börülceleri delikli kepçe ile sıcak iken çıkartın, bir salata kabına alın, üzerine hemen zeytinyağını dökün ve karıştırın. Sofraya getirmeden önce bir havanda sarımsakları az tuz ile dövün, limon suyunu ilave edin, karıştırıp önceden yağlarımış börülcelerin üzerine dökün.

Not: Bu tarifi kuru börülce ile de uygulabilirsiniz. Haşlanmış taze börülcelere limonlu sarmısak yerine sarmısaklı yoğurt da koyabilirsiniz. Koyulan kabartma tozu (karbonat) yeşil renkli sebzelerin pişerken kararmamalarını sağlar.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst