Tarator Soslu Barbunya

Salvo

Kayıtlı Üye
oktayusta_tarator_sosl_barbun.jpg

Malzemeler:

2 soğan

yarım kg barbunya

2 domates

1 tatlı k. tuz

zeytinyağı(barbunya hiç suyu kalmayacak şekilde pişirilip üzerine sos konulacak)

sosu için:

1 çay b. ceviz

2 dilim ekmek için

2 diş sarımsak

1 çorba k. sirke

kıvamını ayarlamak için süt.

süslemek için:

1 tutam maydanoz

toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Soğanları piyazlık doğrayın ve tencereye ekleyin sıvıyağda kavurun.Domatesi yemeklik doğrayın tencereye ilave edin,haşlanmış barbunyayı ekle ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu tencereye ekleyin.

Sosu için ise cevizi parçalayıcıdan geçirin ve karıştırma kabına alın cevizin üzerine 2 dilim ekmeği,sarımsağı,sirkeyi ilave edip bir sos elde edin.
Tencerenizde pişen yemeğiniz servis tabağına alın üzerine hazırladığınız sosu ilave edip maydonoz ile süsleyip servis edin.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst