Salvo
Kayıtlı Üye
Malzemeler:
2 soğan
yarım kg barbunya
2 domates
1 tatlı k. tuz
zeytinyağı(barbunya hiç suyu kalmayacak şekilde pişirilip üzerine sos konulacak)
sosu için:
1 çay b. ceviz
2 dilim ekmek için
2 diş sarımsak
1 çorba k. sirke
kıvamını ayarlamak için süt.
süslemek için:
1 tutam maydanoz
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Soğanları piyazlık doğrayın ve tencereye ekleyin sıvıyağda kavurun.Domatesi yemeklik doğrayın tencereye ilave edin,haşlanmış barbunyayı ekle ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu tencereye ekleyin.
Sosu için ise cevizi parçalayıcıdan geçirin ve karıştırma kabına alın cevizin üzerine 2 dilim ekmeği,sarımsağı,sirkeyi ilave edip bir sos elde edin.
Tencerenizde pişen yemeğiniz servis tabağına alın üzerine hazırladığınız sosu ilave edip maydonoz ile süsleyip servis edin.