Tanrı ve Şeytan

melihyilmaz33

Kayıtlı Üye
Herşeye kadir olan,insanın kaderini yüzyıllar öncesinden bilip yazan tanrı Hz.Adem'i yaratmadan önce İblis'in ona secde etmeyeceğini bilmiyor muydu?
Benim aklıma takılan bazı sorular var;

1)Geleceği bilen Tanrı neden iblis'i secde etmediği gün yok etmedi?
2)Geleceği bilen Tanrı neden iblis'e kıyamete kadar süre verdi?
3)Geleceği bilen Tanrı ve iblis bir iddiaya mı girdi?
4)Geleceği bilen tanrı insanoğlunun sapıtacağını ve yoldan çıkacağını hatta ve hatta onun yolundan ayrılacağını bilmiyor muydu?​

Sizce bu soruları sormakta haksız mıyım yada cevabını merak etmekte???[/CENTER][/CENTER]

---> Tanrı ve Şeytan

Bu sorunun belli bir cevabı yok.En azından beşeri bir akıl sahibinin kolay kolay verebileceği bi cevabı yok.

---> Tanrı ve Şeytan

Eğer dünyada kötülük olmazsa iyilik de olmaz. Kötülüğe karşı yapılan bir savaş olmaz.
İyilikle kötülüğün savaşı sonsuzdur.

---> Tanrı ve Şeytan

Bu savasta zarar görenlere ne olacak peki?

Ama düşünsenize herkes ömrünü güllük gülistanlık geçirmiyor ki..
Hani herkes bilseki ömrünü ölene kadar dört dörtlük yaşıcak kimse birşeyin savaşını vermez.
Zarar görmek de onların yenemedikleri kaderi.

---> Tanrı ve Şeytan

Allah elbette geleceği biliyor. Çünkü O zaman ve mekandan münezzehtir.
Sorunun cevabına gelince.

C. Eğer Allah şeytanı o gün yok etse insanoğlunun yaratılışının amacı ortadan kalkardı. Allah insanları dünyaya imtihan için göndermiştir. Bu imtihanda Kuran'a uyanlar, güzel amel işleyenler, ibadetlerini yerine getirenler başarılı olacak; şeytana uyanlar ise sınıfta kalacaklar.
...ki kıyamete kadar süreyi bizzat şeytan istemiştir.
Konu Kur'an'da şu şekilde geçiyor:

26. Andolsun biz insanı, (pişmiş) kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık.

27. Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.

28. Hani Rabbin meleklere demişti ki: "Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım."

29. "Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan ütlediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!"

30. Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler.

31. Fakat İblis hariç! O, secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.

32. (Allah: Ey İblis! Secde edenlerle beraber olmayışının sebebi nedir? dedi.

33. (İblis: Ben kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattığın bir insana secde edecek değilim, dedi.

34. Allah şöyle buyurdu: Öyle ise oradan çık! Artık kovuldun!

35. Muhakkak ki kıyamet gününe kadar lânet senin üzerine olacaktır!

36. (İblis: Rabbim! Öyle ise, (varlıkların) tekrar dirileceği güne kadar bana mühlet ver, dedi.

37. Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin"

38. "Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."

39. (İblis) dedi ki: Rabbim! Beni azdırmana karşılık ben de yeryüzünde onlara (günahları) süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!

40. Ancak onlardan ihlâslı kulların müstesna.

41. (Allah) şöyle buyurdu: "İşte bana varan dosdoğru yol budur."

42. "Şüphesiz kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur. Ancak azgınlardan sana uyanlar müstesna."

43. Muhakkak cehennem, onların hepsine vâdolunan yerdir.

HİCR SURESİ 26-43

Geleceği bilen tanrı insanoğlunun sapıtacağını ve yoldan çıkacağını hatta ve hatta onun yolundan ayrılacağını bilmiyor muydu?

Allah insanlara irade ve akıl verdi. Peygamberleri ve kitapları vasıtasıya iyiyi, güzeli, doğruyu gösterdi. Ödül olarak da cenneti vadetti. Tüm bunlara rağmen sapıtan, yoldan çıkan yani nefsine ve şeytana uyanlar da bunu kendi iradeleri ile yapıyorlar. Kısacası cenneti değil cehennemi seçiyorlar.

Sonuç şu ki:

7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.
ZİLZAL SURESİ.

Benbir öğretmenim. Dersimi anlatırım. Sonra öğrencileri sınav yaparım. Bilenle bilmeyen, çalışanla çalışmayan, hakedenle haketmeyen ortaya çıksın diye. Allah da bu dünyada bizleri imtihan ediyor. Ömrümüzü nerede ve nasıl harcadığımız belli olsun, ona göre de imtihanı geçip geçmediğimiz belli olsun diye.

---> Tanrı ve Şeytan

Ama düşünsenize herkes ömrünü güllük gülistanlık geçirmiyor ki..
Hani herkes bilseki ömrünü ölene kadar dört dörtlük yaşıcak kimse birşeyin savaşını vermez.
Zarar görmek de onların yenemedikleri kaderi.

O zaman aklıma söyle birsey geliyor Tanrı iblisi bilerek öldürmedi sizin dediğiniz gibi iyiler ve kötüler savassın diye..Peki bu iblise verilmiş bir görev deil mi o zaman bize ögretilen seytan kötüdür kavramı yalan mı?

---> Tanrı ve Şeytan

O zaman aklıma söyle birsey geliyor Tanrı iblisi bilerek öldürmedi sizin dediğiniz gibi iyiler ve kötüler savassın diye..Peki bu iblise verilmiş bir görev deil mi o zaman bize ögretilen seytan kötüdür kavramı yalan mı?

O zaman çıkmaza girer onun görevi kötülük bu onu kötü yapar mı :)
Şeytan bizim kötü tarafımızdır diyelim :)

Ayrıca yukarda arkadaş çok güzel açıklamış imtihan dünyası..

---> Tanrı ve Şeytan

Allah elbette geleceği biliyor. Çünkü O zaman ve mekandan münezzehtir.
Sorunun cevabına gelince.

C. Eğer Allah şeytanı o gün yok etse insanoğlunun yaratılışının amacı ortadan kalkardı. Allah insanları dünyaya imtihan için göndermiştir. Bu imtihanda Kuran'a uyanlar, güzel amel işleyenler, ibadetlerini yerine getirenler başarılı olacak; şeytana uyanlar ise sınıfta kalacaklar.
...ki kıyamete kadar süreyi bizzat şeytan istemiştir.
Konu Kur'an'da şu şekilde geçiyor:

26. Andolsun biz insanı, (pişmiş) kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık.

27. Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık.

28. Hani Rabbin meleklere demişti ki: "Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım."

29. "Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan ütlediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!"

30. Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler.

31. Fakat İblis hariç! O, secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.

32. (Allah: Ey İblis! Secde edenlerle beraber olmayışının sebebi nedir? dedi.

33. (İblis: Ben kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattığın bir insana secde edecek değilim, dedi.

34. Allah şöyle buyurdu: Öyle ise oradan çık! Artık kovuldun!

35. Muhakkak ki kıyamet gününe kadar lânet senin üzerine olacaktır!

36. (İblis: Rabbim! Öyle ise, (varlıkların) tekrar dirileceği güne kadar bana mühlet ver, dedi.

37. Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin"

38. "Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."

39. (İblis) dedi ki: Rabbim! Beni azdırmana karşılık ben de yeryüzünde onlara (günahları) süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!

40. Ancak onlardan ihlâslı kulların müstesna.

41. (Allah) şöyle buyurdu: "İşte bana varan dosdoğru yol budur."

42. "Şüphesiz kullarım üzerinde senin bir hakimiyetin yoktur. Ancak azgınlardan sana uyanlar müstesna."

43. Muhakkak cehennem, onların hepsine vâdolunan yerdir.

HİCR SURESİ 26-43

Geleceği bilen tanrı insanoğlunun sapıtacağını ve yoldan çıkacağını hatta ve hatta onun yolundan ayrılacağını bilmiyor muydu?

Allah insanlara irade ve akıl verdi. Peygamberleri ve kitapları vasıtasıya iyiyi, güzeli, doğruyu gösterdi. Ödül olarak da cenneti vadetti. Tüm bunlara rağmen sapıtan, yoldan çıkan yani nefsine ve şeytana uyanlar da bunu kendi iradeleri ile yapıyorlar. Kısacası cenneti değil cehennemi seçiyorlar.

Sonuç şu ki:

7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.

8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.
ZİLZAL SURESİ.

Benbir öğretmenim. Dersimi anlatırım. Sonra öğrencileri sınav yaparım. Bilenle bilmeyen, çalışanla çalışmayan, hakedenle haketmeyen ortaya çıksın diye. Allah da bu dünyada bizleri imtihan ediyor. Ömrümüzü nerede ve nasıl harcadığımız belli olsun, ona göre de imtihanı geçip geçmediğimiz belli olsun diye.

Çok defa kuran-ı kerim okudum.Türkçe meali olsun arapça tasviri olsun ama hep tıkanılan yerler var.Benim aradığım şey saf doğruluk Tanrı Kim;Nasıl Biri;Nasıl var oldu;Geleceği milyarlar yıl öncesinden biliyorsa suan bize oynanan bir oyun değil mi?

---> Tanrı ve Şeytan

Çok defa kuran-ı kerim okudum.Türkçe meali olsun arapça tasviri olsun ama hep tıkanılan yerler var.Benim aradığım şey saf doğruluk Tanrı Kim;Nasıl Biri;Nasıl var oldu;Geleceği milyarlar yıl öncesinden biliyorsa suan bize oynanan bir oyun değil mi?

Allahı sadece sen değil tüm müslümanlar merak ediyor. ...ki bu merakımız eğer cennete gidersek zaten giderilecek. Müslümanlar rablerini cennette görecekler.
Allah nasıl biri diyorsun. Görmesek bile Rabbimizi Kuran'dan biliyoruz.

1 De ki: O, ALLAH (CC) (CC) birdir
2 ALLAH (CC) (CC) sameddir
3 O, doğurmamış ve doğmamıştır
4 Onun hiçbir dengi yoktur İHLAS SURESİ

Bu surenin inme sebebi de şudur:
"Müşrikler, Resulullah´a: "Rabbinin nesebini bize bildir" dediler Bunun üzerine Allah teala: "Ey Muhammed de ki: "Allah birdir, Allah sameddir" sure*sini indirdi.

Said b Cübeyr diyor ki: "Yahudilerden bir topluluk Resulullah´a geldiler ve "Ey Muhammed, Allah mahlukati yarattı Peki onu kim yarattı?" dediler Bu*nun üzerine Resulullah çok kızdı Öyle ki rengi değişti Sonra Allah için onlara sert bir şekilde çıkıştı Bunun üzerine Cebrail (as) geldi, Resulullah´ı teskin etti ve ona: "Ey Muhammed, kanatlarını indir" dedi Resulullah´a, Yahudilerin sor*duğu sorunun cevabı geldi Cebrail dedi ki: "Allah teala buyuruyor ki:
"Ey Muhammed, de ki:"AlIah birdir, Allah sameddir Hiçbir şeye muhtaç değil*dir Herşey ona muhtaçtır O ne doğurmuş ne de doğurulmuştur Onun hiçbir dengi yoktur" Resulullah bu sureyi Yahudilere okuyunca onlar: "Rabbini bize vasıflandır Onun yapısı, pazuları ve kolları nasıldır?" dediler Bunun üzerine Resulullah, önceki kızmasından daha şiddetli bir şekilde kızdı ve onlara sert bir şekilde çıkıştı Bunun üzerine Cebrail tekrar geldi ve Resulullah´a, daha önce söylediği gibi sözler söyledi Resulullah´a, Yahudilerin bu sorularının da cevabı geldi O da şu âyettir: "Onlar Allah´ı hakkıyla takdir edemediler Halbuki bütün yeryüzü, kıyamet günü onun kudret ve hakimiyeti altındadır Gökler onun kud*retiyle dürülmüş olacaktır O, müşriklerin koştuğu ortaklardan münezzeh ve yü*cedir" Zümer Suresi, 39/67

Geleceği milyarlar yıl öncesinden biliyorsa suan bize oynanan bir oyun değil mi? Diye sormuşsun. Allah bize 70-80 yıllık bir mür karşılığında sonsuz cenneti vadediyor. Tek yapmamız gereken kulluk görevimizi ifa etmek. Bunun adı oyun olmaz ki. Allah bize akıl denen bir özellik vermiş. Aklınızı kullanın cennetime girin demiş. Dolayısııyla ne yaparsak kendi irademizle yapıyoruz. Ortada oynanan bir oyun yok.
Ha şunu sorabilirsin.
Allah neden herkesi cennete koymuyor? Neden imtihan var?
İşte o zaman iyiyle kötünün farkı kalmazdı. Mesela biz. Nasıl olsa tuvalete gidince geri çıkaracağımız halde neden yemek yiyoruz. Yiyoruz, çünkü o yediklerimizin hepsi tuvalete gitmiyor da ondan. Bir kısmı vücudumuzda besin ve minarel olarak kalıyor. İşe yaramayanı dişarı çıkıyor. İşte insanlar da böyle. Allaha kulluk görevini yapanlar cennete giriyor. Ha isyankar olanlar da cehenneme giriyor. Çok değil, günlük en fazla birbuçuk saat Allaha ayırmamız karşılığında rabbimiz bizlere cenneti vadediyor. Daha ne istiyoruz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri