inci_himes
Bayan Üye
Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
200 gr.kuzu eti
2 soğan
1 kase bezelye
1 tutam maydonoz
taze kekik
1 yumurta
tuz, karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
susam
çörek otu
Hazırlanışı:
İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın. Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmış maydanozu ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın.İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın ve milföyleri zarf gibi kapatın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin. Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin.
12 adet milföy hamuru
200 gr.kuzu eti
2 soğan
1 kase bezelye
1 tutam maydonoz
taze kekik
1 yumurta
tuz, karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
susam
çörek otu
Hazırlanışı:
İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın. Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmış maydanozu ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın.İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın ve milföyleri zarf gibi kapatın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin. Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin.