''Takımdan son derece memnunum''

karagümrük

Kayıtlı Üye
İşte Avrupa'ya vedanın ardından Fenerbahçe'de herkesin açıklamasını merakla beklediği teknik direktör Aykut Kocaman'ın yorumladı..

Öncelikle maçı yorumlayan Kocaman şunları söyledi;
“Herkes çok üzgün. İşin bu tarafı böyle.. Maçı çok istiyorduk. Avrupa sahnesinde yer alması gerekiyordu Fenerbahçe’nin. Aslında olması gerekn yer de Şampiyonlar Ligi’ydi. Avrupa Ligi’nde olmayı da çok istiyorduk. 120 dakikanın bütününde değil ama 90 dakika bunu fazlasıyla gösterdik. Etkili oynadık, ataklar geliştirdik, ofansif anlamda oyunumuzu belki de sezonun en üst seviyesine çıkarırdık ancak 2’nci golü bulamadık. Bir pozisyon hatası, bir anlık dikkatsizlikle yenilen gol de her şeyi sıfırladı. Golden sonra oyuncularımız oyunu bırakmadılar aslında ama insanın üstüne bir kasvet çöküyor, bu da bir gerçek.”

Daha sonra “Fenerbahçe’de ne eksik” sorusuna Kocaman;
“Yunanistan’daki maçta 10 kişi kaldık ama buradakilerin 10’da birini yapmadık, oyunu kenarlara itemedik, adeta kalabalığa saplandık. Oradaki saha topun hızını da çok kesiyordu. Bugün saha son derece güzeldi, sağ tarafı yüksek yüzdeyle kullandık. Pozisyonları değerlendirememek başka bir şey, pozisyona girmemek başka bir şey. İlk maçta buna yakın anlayışla oynasaydık, gol pozisyonu ve golü bulmamız daha da kolay olurdu” yanıtını verdi.

Takımın istediği seviyeye ne zaman geleceği sorusunda ise takımını koruyan Kocaman,
“Bugünkü takım, bugünkü oynama arzusu eğer sezon içinde hakim olur ve gelişirse, esas olan budur. Son derece baskılı, oyunu kanatlara açan, mücadele eden, baskı yapan bir takım vardı sahada. Takımın kapasitesinden de son derece memnunum. Son maçlarda oyun anlayışında son derece iyiye gittik. Adımlar atıldığını da herkese gösteriyoruz. Sonuçta takımın ‘istemeye’ ihtiyaç var. Lig ve kupadan başka elde kalan bir şey yok. Avrupa olması gereken bir yerdi ama sadece kulüp değil takım da bunu çok istediğini göstermesine karşın bazı şeylerin bazen önüne geçemiyorsunuz” dedi.

Kocaman, oyundan aldığı Emre ve Mehmet Topuz’un kendilerinin oyundan çıkmak istediklerini de ifade ederek, Gökhan Gönül’üm hastanede MR çektireceğini söyledi.

-BASIN TOPLANTISI-
Kocaman, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında ise Şampiyonlar Ligi'nde elendikten sonra Avrupa Ligi'nde devam etmeyi çok istediklerini kaydederek, ''Bunu çok istediğini takım golü yediği dakikaya kadar fazlasıyla gösterdi'' dedi.

İlk yarının başlarında son derece etkili başladıklarını, sonra biraz hızlarının kesildiğini anlatan Kocaman, ''Fakat ikinci yarı son derece başarılı, istekli futbolla takımının yapabileceği her şeyi yapmaya çalıştık. Ancak PAOK savunmasını 1 kez geçebildik. Uzatma dakikalarında gelen gol takımda büyük bir kırım yaptı. Ondan sonra işler zorlaşmıştı'' diye konuştu.

-''UMARIM GÖKHAN GÖNÜL'ÜN SAĞLIĞI YERİNDEDİR''-
Aykut Kocaman, maçta omuzuna darbe alan Gökhan Gönül'ün durumunun kontrolden sonra belli olacağını söyledi.

Kocaman, ''Emre'yi sakatlığı nedeniyle mi çıkardınız?'' şeklindeki soru üzerine, ''Emre ve Mehmet Topuz'u oyuncuların kendi isteğiyle çıkardık. Omuzuna darbe alan Gökhan Gönül'ün durumu ise şu anda çok sıcak. Filmi çekildikten sonra yanıt verebiliriz. Bizim için de endişe vereci bir durum. Umarım sağlığı yerindedir'' şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman, Avrupa'da elenmelerinin transfer planlarını değiştirmeyeceğini ifade ederek, ''Şimdi lig büyük bir önem kazandı. Özellikle ve özellikle Şampiyonlar Ligi bu anlamda çok büyük önem arzu ediyor. Şampiyon olarak Şampiyonlar Ligine gitmek en büyük hedef. Bu anlamda da transferi gerçekleştirmeliyiz'' dedi.

Fenerbahçe'yi bugünkü arzulu, istekli oyununu bütün sezonuna yayarak şampiyonluğa giderken görmek istediğini kaydeden Kocaman, şunları söyledi:
''Tabii ki Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Burada bir takım şeylerin değişmesi çok kolay olmayacaktır. Ama esas olan şu var ki sonuç desteğine ihtiyacımız var. Ancak bugün uzatmalarda golü yediğimiz dakikalara kadar sergilediğimiz oyun ve düzen, gelecek için ışıltılarını verdi. Son derece üzgünüm. Futbolda bizim gibi büyük kulüplerde sonuç çok önemli. Sonuçlar belirliyor her şeyi. Sonuçtan oyuna gelmektense yapabileceğimiz en iyi şeyin oyundan sonuca gitmek olduğun düşünüyorum. Umarım bunu gerçekleştiririz.''

Bir Yunanlı gazetecinin, ''Bu sonuç, çok büyük paralarla transferlerin futbolda başarıyı getirmediğini gösteriyor. Siz ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine Kocaman, ''Genel olarak aynı düşünceyi paylaşıyorum. Futbolda doğru organizasyon önemli. Her zaman büyük paralar mutluluk ve başarı getirmiyor'' dedi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst