Suzan Sabancı Dinçer Biyografisi

Heulwen

Kayıtlı Üye
Suzan Sabancı Dinçer (d. 1965) Türk iş kadını, Sabancı ailesinin 3. kuşak üyesi.

Belkıs ve Erol Sabancı çiftinin kızı olarak 1965 yılında doğdu. Günümüzde Türkiye'nin en karlı ve değerli bankası Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve murahhas üyesidir.

Sabancı Dinçer Akbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 28 Mart 2008 tarihinde seçilmiştir. Bu pozisyonundan önce Akbank Yönetim Kurulu'nda 11 yıl murahhas üye olarak görev yapmıştır.

Sabancı Dinçer'in 20 yılın üzerinde bankacılık tecrübesi vardır. 1989 yılında Akbank'ta Hazine Bölüm Başkanı olarak görev alan Sabancı Dinçer, 1994 yılında da Akbank’ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Sabancı Dinçer, 1997 yılında Fon Yönetimi ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Murahhas Üye, 2000 yılında ise tüm konulardan sorumlu Murahhas Üye olarak Yönetim Kurulu’na atandı.

Sabancı Dinçer, lisans öğrenimini İngiltere'deki Richmond College'da Finans ve Uluslararası Pazarlama üzerine yaptı. Sabancı Dinçer, ayrıca ABD’de Boston Üniversitesi'nden işletme dalında lisans üstü (MBA) dereceye sahiptir.

Lüksemburg Fahri Konsolosu olan Sabancı Dinçer, aynı zamanda Citi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi ve National Bank of Kuwait Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi’dir. Sabancı Dinçer ayrıca Endeavour Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, YPO (Young Presidents' Organization), TÜSİAD ve KAGİDER üyeliği görevlerini üstlenmektedir. 2006 yılından bu yana da Dünya Ekonomik Forumu Genç Global Liderler arasında yeralan Sabancı Dinçer, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer'le evli ve iki çocuk annesidir.

Suzan Sabancı Dinçer Financial Times tarafından Türkiye'deki muhtemelen en güçlü iş kadını olarak ve ayrıca Newsweek tarafından ülkenin en iyi iş adamları-kadınlarından biri olarak tanımlandı.

Suzan Sabancı Dinçer [Yunanca yazılışı: Σούζαν Σαμπαντζί Ντιντζέρ] 14 Mayıs 2009 Atina`da Bilderberg Görüşmesine katılmıştır.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri