Sütlü sakız kabak çorbası

İnci

1907
Prenses
Malzemeler:
3-4 adet kabak
1 kaşık pirinç
2 bardak süt
3 bardak et suyu
2 kaşık un
Karabiber
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotu

Yapılışı:
Pirinçler az suda haşlanır. Yağda un sarartılıp süt ilave edilir. Kabaklar soyulup küp küp doğranır, çorbaya ilave edilir. Pirinçler atılır, tuz, karabiberle karıştırılıp tatlandırılır. 20-25 dk. pişirilir. Pişen çorba robottan geçirilebilir veya kabaklar rendelenerek pişirilir, ezilmeden servis yapılır. Eski kaşar rendesi ile süslenir, arzuya göre dereotu da kullanılabilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst