sütlü pirinç soslu karamelli dondurma

İnci

1907
Prenses
Sütlü pirinç soslu karamelli dondurma



Hazırlama süresi 25 dakika
6-8 adet
275 kalori
Malzemeler:
300 gram pirinç
150 gram pudra şekeri
1 litre süt
125 ml. vanilya likörü
400 ml. vanilyalı sıvı krema
karamelli dondurma
çubuk tarçınHazırlanışı:
* Geniş bir tencerede 125 ml. vanilya likörünü ve sütü ısıtın. Pirinci soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzün. Bir tencereye alın ve üstünü tamamen kaplayacak kadar su ile doldurun.
* Karışımı kaynatın. Yıkadığınız pirinçleri süzüp vanilya likörü ve süt karışımını ısıttığınız kaba alın.
* Pirinçler, sütü çekene kadar, yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin.
* Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin.
* Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın. Üstüne 1–2 top karamelli dondurma ekleyerek servis yapın.
İsterseniz, hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip
tatlandırabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst