SüT miDeNizi ŞiŞiriYoRsA..

RaPizM^^

Bayan Üye
Dünya nüfusunun yüzde 70'i süt ve süt içeren (yoğurt dışında) yiyecekleri mide rahatsızlıklarından dolayı tüketememektedir. Laktoz intoleransı özellikle Afrika Asya ve Akdeniz ülkelerinde yaşayanlarda görülen sütte bulunan şekerin laktaz enziminin yetersizliği nedeniyle sindirilememesinden kaynaklanan kişilerde ishal gaz ve şişkinlik belirtileri yapan genetik bir rahatsızlıktır.
Süt Midenizi Şişiriyorsa Kakao Ekleyerek İçin...



Ne yapmalısınız?
Sizde laktoz intoleransı olduğundan şüphe ediyorsanız ne yapmalısınız?
2 hafta süresince süt ve süt içeren yiyecekleri tüketmeyin. Hazır yiyecekler tüketiyorsanız etiketini inceleyip içerisinde süt tozu peyniraltı suyu olup olmadığına bakın. Eğer kendinizi daha iyi hissediyorsanız şişlik gaz problemleriniz ortadan kalktıysa süt ve süt içeren yiyeceklerin tüketimini minimuma indirerek 2 - 3 gün belirtileri gözlemleyin. Kan tahlillerinizle ve hidrojen nefes testi ile laktoz intoleransınız teşhis edilecektir.
Laktoz katkılı diş macunu kullanın

Laktoz intoleransınız varsa ne yemeli ne yememelisiniz?

Sütü küçük yudumlar halinde için
Sütü yemeklerinizle tüketin
Light değil yağlı süt için
Laktozu azaltılmış veya laktaz enzimi ilave edilmiş sütleri tüketebilirsiniz
Keçi ve koyun sütü tüketebilirsiniz
Soya sütü ve yoğurt tüketebilirsiniz
Laktoz içeren diş macunları kullanın
Beyaz peynir krem peynir mozzerella peyniri ve dondurma tüketmeyin
Margarin tereyağı kaymak krema kullanmayın
İçerisine süt ve türevlerinin girmiş olduğu kek çörek kurabiye ve pastalar yemeyin.

Laktoz nedir?

Laktoz inek sütününde bulunan bir şeker türüdür ve bağırsaklarda üretilen laktaz adlı bir enzim tarafından sindirilir. Bazı kişilerde bu enzim ek******. Laktaz eksikliği olanlar süt içtiklerinde gaz şişkinlik ishal gibi sorunlar yaşar.

Kakao mide kramplarını önlüyor

Beslenme ve diyet uzmanı Prof. Chong Lee 'ye göre laktoz intoleransı olan kişiler tükettikleri süt içerisine yarım çay kaşığı kadar kakao ilave ederek gaz ve mide kramplarını önlemektedir. Çalışmalara göre kakao laktaz enzimi salgılanmasını artırmaktadır.

Süt içemeyenler yoğurt yesin...
Yoğurt süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde gaz oluşumunu azaltır. Bunun nedeni yoğurtta bulunan B-galaktosidaz enzimidir. B-galaktosidaz laktozun sindirimine katkıda bulunur.

Başka neler yapar?

Bağırsaklarda tehlikeli mikropların çoğalmalarına engel olur.
Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır. (Kaymaksız olmalı)
İshal tedavisine yardımcı olur.
Özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur.
Gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur.
Suyuyla birlikte yenmelidir süzme yoğurtta B vitamini kalmaz.
Kalsiyumun daha fazla emilmesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Antibiyotik kullananlar yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst