SusamLi TavuK Gögüsü (Cin Mutfagi)

CimCime66

Bayan Üye
Malzemeler

•Yanında servis için kasede soya sos
•1 paket soya filizi
•6-7 yemek kaşığı un
•4-5 adet taze soğan
•2 adet yumurta
•100 gr. Susam
•Kızartmak için sıvı yağ
•4 adet tavuk göğsü (İnce olarak dövülmüş)
•Tuz-karabiber
•1 tatlı kaşığı kırmızı biber
•2 yemek kaşığı sıvı Sana
•1 tatlı kaşığı köri
Tarif Bilgileri
Kategori: Çin Yemekleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Yumurtaları bir kaba koyup, çırpınız.

Un ve susamı ayrı ayrı yayvan tabaklara koyunuz.

Dövülmüş tavukları şeritler halinde kesiniz.

Kızartma yağını kızdırınız.

Tavukları önce una, sonra yumurtaya en sonda susama bulayınız.

Kızgın yağda susamlı tavukları kızartıp, peçeteli bir tabağa çıkarınız.

Taze soğanları kıyınız.

Wok’un içinde Sana’yı kızdırıp, köriyi ekleyip, kızartınız.

Taze soğanları ekleyip kavurunuz.

Soya filizini, tuz ve karabiberi ekleyip, pişiriniz.

Servis tabağına aldığınız susamlı tavukların üzerine kırmızıbiber serpip, yanına sote ettiğiniz sebzeleri koyup, soya sos ile servis yapınız.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst