ashli
Bayan Üye
ŞURUBUN KIVAMI NASIL ANLAŞILIR?
Şerbetli tatlınız için su ve şekeri kaynattınız, kıvama geldiğini anlamak için;
Şuruptan 1 damla parmak üzerine konur eğer hemen akmıyorda eğilince yavaş yavaş akıyorsa olmuş demektir.
TATLI ŞURUPLARI
Kimi tatlılarda kullanılan şurupların yoğunlukları, yani hafiflik ya da koyulukları, tatlıların nefaseti üstünde büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle her tatlıya konulması gerekli bütün şurupların yoğunlukları, şekere katılmakta olan su ile bunların kaynama sürelerine dikkat etmek gerekir.
Şerbetli tatlınız için su ve şekeri kaynattınız, kıvama geldiğini anlamak için;
Şuruptan 1 damla parmak üzerine konur eğer hemen akmıyorda eğilince yavaş yavaş akıyorsa olmuş demektir.
TATLI ŞURUPLARI
Kimi tatlılarda kullanılan şurupların yoğunlukları, yani hafiflik ya da koyulukları, tatlıların nefaseti üstünde büyük rol oynamaktadır. Bu nedenle her tatlıya konulması gerekli bütün şurupların yoğunlukları, şekere katılmakta olan su ile bunların kaynama sürelerine dikkat etmek gerekir.