Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
Yarım kg hamsi
4-5 Adet taze soğan
1-2 Adet havuç
2 Adet yumurta
3-4 Dal maydanoz
3-4 Dal dereotu
2-3 Çorba kaşığı un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber
Arzuya göre limon
Hazırlanışı
* Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün.
* Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
* Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
* Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
* Balıkları una bulayıp yağı kızdırın.
* Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin.
* Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın.
* Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın.
* Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin.
* Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın.
* Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın.
Yarım kg hamsi
4-5 Adet taze soğan
1-2 Adet havuç
2 Adet yumurta
3-4 Dal maydanoz
3-4 Dal dereotu
2-3 Çorba kaşığı un
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
Tuz, karabiber
Arzuya göre limon
Hazırlanışı
* Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün.
* Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
* Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
* Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
* Balıkları una bulayıp yağı kızdırın.
* Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin.
* Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın.
* Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın.
* Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin.
* Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın.
* Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın.