Süper Lig’de yeni sistemin kuralları tamamiyle açıklandı

BravehearTs

Kayıtlı Üye
Süper-Lig’de Play-Off sistemine geçilmesinden sonra, bu sistemin merakla beklenen ayrıntıları basına tanıldı.

Federasyon-300x168.jpg
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez binasında yapılan basın toplantısıyla ayrıntıları basına tanıtılan yeni sistem, adeta yere düşmüş Türk futbolunu ayağa kaldıracak devrim niteliğinde değişiklikler içeriyor. Başkan Aydınlar’ın tanıttığı yeni sistemin ayrıntıları şöyle:
3 korner 1 penaltı
Yeni sisteme göre, takımlar isterlerse üst üste üç kez köşe vuruşu kullanmayıp, yerine penaltı atabilecekler. Ancak köşe vuruşu kullanmayı seçen takımlar sene sonunda verilecek “Delikanlı Fair-Play” ödülüne aday gösterilecek.
Atan alır
SüperLig’i taraftarlar için daha cazip hale getirmek amacıyla, bundan böyle tribüne kaçan topları, topa vuran oyuncular alacak. Bütün statlarda oyunun gecikmesini engellemek amacıyla bazı değişiklikler yapılacağı açıklanırken, Türk Telekom Arena’da ikinci kaptan Sabri Sarıoğlu’nun özel isteğiye asansör sistemi kurulacağı açıklandı.
Gol atan kaleye
Seyir zevkini arttırmak ve yayıncı kuruluşun batmasını engellemek amacıyla, bundan böyle gol atan oyuncular en az on dakikalığına kaleye geçecek. Bu on dakika içinde gol yerlerse kaleden çıkabilecekler. Eğer hakem, oyuncunun bilerek gol yediğine hükmederse, bunu centilmenliğe aykırı hareket olarak yorumlayıp, sarı kartını kullanabilecek.
Diyen asıl kendi olur
Türk futbolunda centilmenliği arttırmak ve sanki futbolcuların hiçbiri hayatında küfretmeyen adamlarmış gibi hissetirmek amacıyla bundan böyle oyun için birbirine kötü söz sarfettiği tespit edilen oyuncular, küfrün içeriği doğrultusunda cezalandırılacak. “Eşşek”, “Ayı” gibi argolarda, sözü sarfeden oyuncunun bu hayvan kılığında saha etrafında bir tur atması öngörülürken, daha ağır küfürlerde uygulanacak yaptırımlar hala tartışma konusu.
Başkan Aydınlar bir soru üzerine “Bu sistem hala taslak aşamasında. Bakarsınız seneye canımız sıkılır eski sisteme döneriz. Olmadı teknik direktörlere penaltı attırır, şampiyonu öyle belirleriz. Şimdi bilemiyorum tam. Başkanlar güreşsin diyen de var ama ona ben pek sıcak bakmıyorum” şeklinde konuştu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri