Sünnet cinsel hastalıkları engelliyor

Kei*

Kayıtlı Üye
GİRESUN (İHA) - Giresun AIDS Savaşım Derneği Başkanı Dr. Mustafa Torun, sünnetin, başta AIDS/HIV olmak üzere cinsel yollarla bulaşan birçok hastalığın erkeklere geçmesini engellediğini söyledi.

Dernek başkanı Dr. Torun, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika'da son yapılan araştırmalar sonucu sünnet olmuş erkeklerde, sünnet olmamış erkeklere göre AIDS/HIV başta olmak cinsel yolla bulaşan hastalıkların daha az görüldüğünün tespit edildiğini dile getirdi. Sünnet derisinin dış yüzeyi ve içte kalan mukozasında keratin dokusunun incelmesi nedeni ile virüs ve bakteri girişleri (sıyrık ve minimal travmalardan dolayı) kolayca gerçekleştiğine dikkat çeken Dr. Torun, "Sünnet yoluyla sünnet derisi kaldırıldığından dolayı bu kolayca gerçekleşen girişler zorlaşmaktadır. Sağlıklı koşullarda ve ilgili uzmanlarca yapılan sünnet, AIDS/HIV'ın yanı sıra bir çok bulaşıcı hastalığa engel olmaktadır" dedi.

Dr. Torun, en uygun zaman, yer ve koşullarda mutlaka erkeklerin sünnet olması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst