MHP Tokat Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Reşat Doğru, Cilt ve Alerji Hastalıklarında Patlama Yaşandığını Söyledi.
Tıp doktoru olan MHP Tokat Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Reşat Doğru, gıdalardaki yapay tatlandırıcılar nedeniyle son 5 yılda cilt ve alerji hastalıklarında patlama yaşandığını söyledi.
Doğru, GDO’lu ürünlere karşı Meclis Sağlık Komisyonu’nda gündeme getirdiği iddiasının ayrıntılarını Hürriyet’e anlattı.
Reaksiyon veriyor
Doğru şunları söyledi: “Cilt polikliniklerindeki başvuruların yarıya yakını alerjik rahatsızlıklardır. Bunun büyük bölümünün gıdayla ilgili olduğunu tespit ettik. Yani tükettiğimiz ürünlere cilt bir reaksiyon veriyor. Şu anda çocuklarımızın da yediği mamalarda, bisküvilerde, meyve sularında, reçellerde, kolalı içeceklerde nişasta bazlı tatlandırıcılar kullanılıyor. Bu, şeker pancarından veya şeker kamışından elde edilen bildiğimiz şeker değil. Tatlandırıcı oranı AB ülkelerinde yüzde 2 civarında. Bizde ise yüzde 15.
Kaynak yazılmalı
İlgili bakanlıklar kural getirmeli, gıdanın etiketinde ‘Şeker pancarından veya şeker kamışından üretilen şeker’ diye açıkça yazmalı. Şeker pancarı ve tütün üretiminden vazgeçmememiz gerekiyor. Genetiği değiştirilmiş soya da her şeyde kullanılıyor. Soyanın yüzde 50 alerjen olduğuna dair araştırmalar var. GDO’lu yemle 20-30 günde yetişen tavuğu yiyoruz. Çocuk mamalarında GDO olmadığı açıkça yazılmalı. GDO’lu ürünler tüketilecekse ciddi araştırmalar yapılmalı.”
Tıp doktoru olan MHP Tokat Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Reşat Doğru, gıdalardaki yapay tatlandırıcılar nedeniyle son 5 yılda cilt ve alerji hastalıklarında patlama yaşandığını söyledi.
Doğru, GDO’lu ürünlere karşı Meclis Sağlık Komisyonu’nda gündeme getirdiği iddiasının ayrıntılarını Hürriyet’e anlattı.
Reaksiyon veriyor
Doğru şunları söyledi: “Cilt polikliniklerindeki başvuruların yarıya yakını alerjik rahatsızlıklardır. Bunun büyük bölümünün gıdayla ilgili olduğunu tespit ettik. Yani tükettiğimiz ürünlere cilt bir reaksiyon veriyor. Şu anda çocuklarımızın da yediği mamalarda, bisküvilerde, meyve sularında, reçellerde, kolalı içeceklerde nişasta bazlı tatlandırıcılar kullanılıyor. Bu, şeker pancarından veya şeker kamışından elde edilen bildiğimiz şeker değil. Tatlandırıcı oranı AB ülkelerinde yüzde 2 civarında. Bizde ise yüzde 15.
Kaynak yazılmalı
İlgili bakanlıklar kural getirmeli, gıdanın etiketinde ‘Şeker pancarından veya şeker kamışından üretilen şeker’ diye açıkça yazmalı. Şeker pancarı ve tütün üretiminden vazgeçmememiz gerekiyor. Genetiği değiştirilmiş soya da her şeyde kullanılıyor. Soyanın yüzde 50 alerjen olduğuna dair araştırmalar var. GDO’lu yemle 20-30 günde yetişen tavuğu yiyoruz. Çocuk mamalarında GDO olmadığı açıkça yazılmalı. GDO’lu ürünler tüketilecekse ciddi araştırmalar yapılmalı.”