Sultan Baklası

ashli

Bayan Üye
SULTAN BAKLASI

1 kg taze bakla
1 demet taze soğan nane, dereotu
2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
limon
şeker

Baklalar ayıklanır ve limonlu su içine atılır. Derince bir tencereye bir kat kıyılmış nane ve dereotu karışımı dizilerek, istif edilir. En üste irice doğranmış taze soğanlar konur. Tuz, bir kesme şeker, yağ ve üstünü örtünceye kadar su ilâve edilerek, ağzına yağlı kâğıt örtülüp, kapağı kapatılır. Orta ateşte 1,5 saat pişirilir. Pişme esnasında yağlı kâğıt açılmaksızın yalnız kapak kaldırılıp, kâğıdın üzerine su serpilir. Servis soğuk olarak, arzu edilirse sarımsaklı yoğurtla birlikte yapılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst