Geçen hafta hergün bir tarif ekleyeceğimi söylemiştim. İlk 4 gün gayet güzeldi ancak perşembe günü sabah 8′de kesilip gece 1′de gelen elektrikler yüzünden cuma günü tarif eklemek mümkün olmadı. Öncelikle bunun için özür diliyor, bu haftanın ilk tarifine geçiyorum… Malzemeler
- 1/2 paket makarna
- 1/4 kangal sucuk
- 5 - 6 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
1. Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın. Makarnaların yapışmaması için de bir miktar zeytinyağı ekleyin. Daha sonra makarnaları kaynar suyla güzelce haşlayın. Ocağı kapatınca üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün. Haşlanan makarnayı süzün.
2. Boşalan makarna tenceresine bir miktar zeytinyağı koyun. Doğranan sivri biberleri bir süre kavurun. Biberler yumuşayınca ince ince doğradığınız sucukları da ekleyin. Sucukların pişmesine yakın rendelenmiş veya küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve soteleyin.
3. Sucuklu karışımın üstüne süzdüğünüz makarnayı ekleyin ve makarnalar tekrar ısınana ve sosla özleşene kadar kavurun.
- 1/2 paket makarna
- 1/4 kangal sucuk
- 5 - 6 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
1. Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın. Makarnaların yapışmaması için de bir miktar zeytinyağı ekleyin. Daha sonra makarnaları kaynar suyla güzelce haşlayın. Ocağı kapatınca üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün. Haşlanan makarnayı süzün.
2. Boşalan makarna tenceresine bir miktar zeytinyağı koyun. Doğranan sivri biberleri bir süre kavurun. Biberler yumuşayınca ince ince doğradığınız sucukları da ekleyin. Sucukların pişmesine yakın rendelenmiş veya küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve soteleyin.
3. Sucuklu karışımın üstüne süzdüğünüz makarnayı ekleyin ve makarnalar tekrar ısınana ve sosla özleşene kadar kavurun.