Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
3 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
İçi için:
1 su bardağı küçük doğranmış
sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı susam
HAZIRLANIŞI
Yufkaları orta boy tencere kapağı ile 8 adet yuvarlak çıkacak şekilde kesin. Her yuvarlak parçayı yağlanmış küçük boy tart kalıplarına kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları didikleyerek kalıpların ortasına paylaştırın. Bir kasenin içinde süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp kalıplardaki yufkaların üzerine de gezdirin.
Daha sonra küçük küçük doğranmış sucuk ve rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Dışa sarkan yufkaları büzerek böreğin kenarlarına toplayın. Topladığınız yufkalara yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN