ashli
Bayan Üye
SU MUHALLEBİSİ (DİYET)
MALZEME
1 litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı nişasta
Süslemek için:
Pudra şekeri
Vişne
1 Sütü tencereye koyarak ağır ateşte kaynatalım. Ayrı bir kap içinde nişastayı, yarım çay bardağı süt ile ezelim. Süt kaynamaya başladıktan sonra nişastayı sütün içine azar azar ilave edelim.
2 Ağır ateşte pişen muhallebiyi tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştıralım. 5 dakika sonra şeker ve tuzunu ilave edelim. Koyulaştıktan sonra muhallebiyi tepsiye 1 cm kalınlığında dökelim.
3 Soğuyan muhallebiyi bıçakla keselim. Servis tabağına aldığımız muhallebinin üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpelim. Üzerini vişne ile süsleyerek servis yapalım.
MALZEME
1 litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı nişasta
Süslemek için:
Pudra şekeri
Vişne
1 Sütü tencereye koyarak ağır ateşte kaynatalım. Ayrı bir kap içinde nişastayı, yarım çay bardağı süt ile ezelim. Süt kaynamaya başladıktan sonra nişastayı sütün içine azar azar ilave edelim.
2 Ağır ateşte pişen muhallebiyi tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştıralım. 5 dakika sonra şeker ve tuzunu ilave edelim. Koyulaştıktan sonra muhallebiyi tepsiye 1 cm kalınlığında dökelim.
3 Soğuyan muhallebiyi bıçakla keselim. Servis tabağına aldığımız muhallebinin üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpelim. Üzerini vişne ile süsleyerek servis yapalım.