Su kaplumbağası beslenmesi yem miktarı / Su kaplumbağası beslenmesi yem miktarı

AySe^^

Bayan Üye
Kara kaplumbağaları nasıl beslenir? Yem miktarı ne kadar olmalıdır?
Su kaplumbağası bakımı nasıldlr?
Su kaplumbağası hakkında bilgiler
Su kaplumbağaları tamamen otçuldur et verilmemelidir.
Yem miktarı: Su kaplumbağası için gün içinde kafasının büyüklüğü kadardır.

sukaplumbagasi256x192.jpg


Su kaplumbağaları üzerlerine (kalsiyum ve vitamin eklenmiş) tatlı su balıklarını çok severler, özellikle taze alabalık en sevdikleri yiyeceklerden biridir. Bunun yanında kurutulmuş karides ve unkurduna da bayılırlar. Kurtçuklar iştahı kapalı olan veya yavru kaplumbağalar için daha çok iştah açıcı olarak kullanılır. Kaplumbağalar için özel olarak hazırlanmış minik çubuk şeklindeki yemler bağırsakları için çok uygundur.Vitamin ekli yemlerden haftada 3-5 tane verilmesi uygundur.


Yağlı ve mayalı yiyeceklerden uzak tutunuz. Yavruyken daha çok et, erginliğe ulaşınca daha çok sebze ağırlıklı beslenmek isteyeceklerdir. Ergin kaplumbağaların yavrulardan daha çok kalsiyuma ihtiyaçları vardır. Ancak kalsiyum hayatları boyunca önemli bir unsurdur. Tatlı su balıkları, yumurta beyazı ve sebzeler en uygun yiyeceklerdir. Bunun yanında piyasada satılan kaliteli yemler mevcut. Sera Raffy P ve Sanyu en tanınları. Özellikle Sera marka yem, bütün vitamin ihtiyacını karşılayacak nitelikte. Arada bir vitamin verilmesi uygundur. Vitamin ABD3E karışımları satılmaktadır. Yavru kaplumbağalar sebze sevmezler o yüzden üzülmeyin. Ancak bol güneş ve uygun vitamin zengini yemlerle çabuk büyüyeceklerdir.


Kırmızı yanak su kaplumbağaları yaklaşık 20-25 sene yaşar.
Büyüklükleri erkeklerde 25 cm, dişilerde 30 cm ’ye kadar ulaşır. Akvaryumunuzu alırken büyüyeceklerini de hesaba katmanız gerekir.


Akvaryumda kaplumbağalar ile birlikte balık beslediğinizde bu balıklar bir süre sonra kaplumbağalara yem olacaktır. Ayrıca canlı olarak vereceğiniz balıkların parazit taşımadıklarına dikkat etmelisiniz.

Suyun kirlenmesini istemiyorsanız, yem verirken başka bir kapta veriniz. Yemi karada yiyemezler.

Kaplumbağa çeşitlerine göre beslenme farklılığı göstermekle birlikte bütün kaplumbağalar için dana yüreği pek yararlı değildir çünkü vücuttan sindirim sırasında değerli kalsiyum alır götürür, hatta tavuk ciğeri özellikle zararlıdır! Deniz balığı mümkün olduğu kadar az verilmelidir çünkü içlerindeki tuz oranı zaman içinde böbreklerine zarar verir ve et hem kara hem tatlı su kaplumbağaları için yine zamanla zararlıdır, kalsiyumun harcanmasına sebep olur, bunun yanında doğal yiyecekleri de değildir. Hayvanın sürekli yeşillik yemek istemesi de normal değildir. Yememe veya bir anda farklı beslenme şekli bir sorunun göstergesi olabilir. Tüm küçük balıklar ile de beslenme sağlanabilir. Akvaryumun içine çabuk çoğalan küçük balıklar bırakılabilir, böylece kaplumbağa hem arada bir onları yer hem de avlanır.


Kaplumbağalara bir saat içerisinde tüketebilecekleri kadar yem verilmelidir, yemedikleri suda kalır. Bunların temizlenmesi önemlidir. Hazır yemlerin tek başına verilmesi doğru değildir.


Et, sakatat, tavuk ciğeri gibi yiyecekler fazla yağlı ve proteinlidir.Fazla protein ise gut hastalığına yol açar..Büyüklüklerine göre ne kadar yiyebileceğini anlayabilirsiniz. Genç kaplumbağalar etçil ağırlıklı bir beslenme tercih ederler, yaşlandıkça sebze ağırlıklı yemleri sevmeye başlayacaktır.


Unutmayınız ki kaplumbağalar sağlıklı yaşayabilmek için sizin verdiğiniz yiyeceklere muhtaçtırlar. Beslenmelerinin aksatılması veya dengesiz olması ileride hastalıklara ve ölümlere yol açabilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst