Su İçi Egzersizlerinin Faydaları

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
forumdas1x.png


Su İçi Egzersizlerinin Faydaları

Faydaları saymakla bitmeyen suyun, kaldırma kuvveti de aqua terapi – su içi egzersizlerinde fizik tedavide çok önemli rol oynuyor. Suyun ve havuz bazlı egzersizlerin karada yapılan egzersizlere göre birçok avantajı bulunuyor. Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elçin Aykutoğlu, su içi egzersizleri ve yararlarını anlatıyor.

Su içi egzersizler günümüzde fizik tedavinin önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Su, derinliğine göre artan oranda hastanın ağırlığını azaltıyor. Suyun kaldırma kuvveti ekleme yük binmesini önlüyor ve eklemi zorlamadan aktif egzersiz yapmayı kolaylaştırıyor. Su içi basınç, ödemi azaltıyor ve toplardamarlardan kanın kalbe dönüşüne yardımcı oluyor. Suyun viskozitesi tüm aktif hareketlerde direnç sağlıyor ve kasları güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Suyun rehabilitasyon programı sırasındaki yaralanma riskini azalttığını, kasları gevşettiğini ve hastayı rahatlattığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elçin Aykutoğlu, “Su içi egzersizlerinde hastalara farklı pozisyonlarda egzersiz yaptırılabiliyor. Ayrıca su içi egzersizler, kardiyak kapasiteyi ve denge ve koordinasyonu artırır. Tüm bu avantajları nedeniyle birçok durumda tercih edilen bir egzersiz şeklidir” diyor.

Egzersiz yaparken suyun gücünden yararlanın!
Su içi egzersizler özellikle bel ağrıları, ankilozan spondilit, fibromiyalji, spor yaralanmaları, kalça-diz protez ameliyatı sonrası, kalça ve diz eklem kireçlenmesi, omuzda hareket kısıtlılığı, eklem ve yumuşak doku zorlanmaları, ve felç geçiren hastalarda tavsiye ediliyor. Su korkusu bulunanlar, kontrol altına alınmamış kalp ve solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol altına alınamayan epilepsi, enfeksiyon ve yüksek ateş, mesane ve barsak fonksiyon bozukluğu ve açık yarası bulunan hastalara ise önerilmiyor.

Su içi egzersizleri ile rahatlayın!
Su içinde; germe egzersizleri, kuvvetlendirme egzersizleri, denge ve yürüme egzersizleri ve dayanıklılık egzersizleri yapılabiliyor. Egzersizler sırasında suyun sıcaklığının 26-33 derece olması gerekiyor. Su içinde ayakta kalmayı ve yürümeyi kolaylaştırıcı ve egzersiz yapmaya yardımcı simit- boyunluk- kemer–yüzme barları- özel eldivenler ve hidro ton botlar gibi yardımcı ekipman kullanılabiliyor.

milliyet
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst