Split Second: Velocity | İnceleme - Tanıtım

Zekirdek ~

Kayıtlı Üye
splitsecond580pxheaderimg.jpg






[DM]xd3s2s_preview-split-second-velocity-xbox_videogames[/DM]



Hepimiz sıkılmıştık. Sadece yarışıp araba modifiye etmekten. Ya da içimizdeki o yarışçı ve savaşçı ruhunun bastırılmasından. Hep aklımda Death Race filminin bir oyunu projesi yatardı. Bir çok oyun yapımcısı bunu denese de hiç biri bu kadar çok tutmadı. Geçtiğimiz hafta çıkan Split Second: Velocity içinizdeki savaşçı ruhla birlikte sizleri fethetmeye geliyor!





2.jpg

Oyun sonuna kadar nefesinizi tutacaksınız!

Oyuna ilk girdiğimde menünün biraz karışık olduğu kanısına vardım.( Bana göre menü tıklayınca oyuna başlamalı J ) Biraz uğraştıktan sonrada nihayet oyuna başlaya bildim. Oyunumuzda her yarış oyununda olabileceği üzere Hemen Oynama(İngilizceye karşıyız) ve Kariyer sezonu gibi bir bölümümüz var. Kariyere başladığımızda karşımızda 6 yarıştan oluşan bölümler buluyoruz. Yarışların şöyle özellikleri var:



Race: Rakiplerinize oyunun kendi yarattığı tuzakları kurarak onları sıralamadan düşürüp birinci olmalısınız. Patlattığınız rakip oyun dışı olmaz. Sıralama düşer.



Air Strike: Bir helikopter havadan çeşitli mayın tarzı cisimler atar.Bu cisimler renkte yanıp söndüklerine kendilerine konum aramaktadırlar. Kırmızı olduklarında helikopter o bölgelere füze fırlatır. mavi



Elimination: Race’den farklı olarak sonuncu olan belli zaman aralıklarıyla patlar. Örneğin 8. eğer 2 dakika içinde 7. ciliğe geçemezse patlayarak oyun dışı olur. Eğer 7. yi geçerse 8. sıraya düşen patlar.



Survival: Bir tır 2 çeşit patlayıcı variller atar. Mavi variller sersemletme amaçlıdır. Pek etki etmez. Kırmızı varillerin biriyle çarpışmanız durumunda aracınız patlar. 3 kere patlama hakkı vardır. Eğer 3 ünüde kullanırsanız sürekli kırmızı variller yağmaya başlar. Oda kaçınılmaz ölüm demektir.



Detonator: Zamana karşı yarışırısınız. Oyun size tuzaklar kurar.



Elite Race: Bölüm bitirme yarışları. Bu yarışları daha 1. likle bitirebilmişliğim yoktur. Bir arkadaşın teorisine göre bu yarışları 2. olarak bitirip. İleride iyi arabalar açtığımızda geri dönerek geçebilirmişiz. Ne kadar işe yarar bilmiyorum. Benim gibi inatçı bi insansanız vay halinize.

4.jpg

Yarışlar belli bir süreden sonra monoton olup insanı sıkabiliyor tabi ki. Buda biraz sabır isteyen bir oyun olduğunu gösterir. Oyunda düşmanlarımızın üstünde mavi patlatma simgeleri çıktığında (Sağ)CTRL tuşu ile onları tuzağa düşürebiliyoruz. Aynı zamanda final turunda ( Yani 3 tur varsa 3. turda) 1.ysek (Sol)SHIFT tuşuyla köprüler yıkıp düşmanlarımızı beklemedikleri yollara sokabiliyoruz.

Birde arabalar var tabi. Bu güne kadar yarış felsefemizi oluşturan NFS tarzındaki arabalar gibi bekledim ilk olarak. Fakat bildiğimiz yarış arabalarından farkları yoktu. Hayalimdeki Split Second arabası tam bana göre olmalıydı. Yani sadece bana özel olmalıydı. O kadarını yapamamışlar sanırım. Olsun o kadar kusur kadı kızında da olur diyerek devam etmek istiyorum.

7.jpg

Bu arabaların sürüşüne gelince oyunda hız göstergesinin olmaması beni hayal kırıklığına uğratan diğer nedendi. Her ne kadar şimdiye kadar oynadığım yarış oyunlarında pek bi faydasını göremesem de insanın ‘’ Vay anam vay 300 le gidiyor olum arabaya bak ‘’ demesi gerekiyor kendini kaptırması için. Gel gelelim hız göstergesi olmadığı için arabanın sesinden ve binaların geçişinden ne kadar hızlı olduğunu anlayabiliyoruz. ( Yapacak bir şey yok ) Dönüşler ve manevralar çok güzel olmuş. Herhangi bir cismin patladığında yarattığı basınçtan yararlanıp köşeleri kayarak dönebiliyoruz. Ve bu hızımıza hız katmamıza neden olup insanı daha bir heyecanlandırıyor. Bu bölümü fazla uzatmadan sizleri de bıktırmadan grafiklere ve seslere geçelim.



Yanı başında patlayan bir bina?



Oyunun grafikleri gerçekten mükemmel diyebilirim. Patlama efektleri, üstünüze devrilen kuleler, iniş yapan uçaklar tam anlamıyla mükemmel olmuş. Yani bir yarış oyunundan beklenenin üstünde olmuş. Bir FPS oyununda sadece silahların objelerin grafiklerinin iyi olmasını bekleriz. Yarış oyunlarında da arabalar ve yolların. Split Second’da çevre detaylarına çok önem verilmiş. Oyunun bu yapısı da oyunu diğerlerinden farklı kılıyor. Buda milyonlarca oyuncu kitlesini kendine bağlamış durumda. Bunlardan birkaç örnek vermek gerekirse. Bir iş makinesinin kepçesini sürüyüp bize tuzak kurması sırasında yerden çıkan kıvılcım efektleri, patlayan bir limanın denizin en ucundan başlayıp domino tarzında bir patlama gerçekleştirmesi vb. özellikler bizi kendine hayran bırakan özellikler.

9.jpg

Oyunumuzun sesleri de hiç fena değil. Biraz öncede bahsettiğim gibi oyun sadece yarış üzerine değil patlamalar ve çevre üzerine kurulu olduğu için patlama sesleri,düşme sesleri gibi ses detaylarına da önem verilmiş. Verilmesi de iyi olmuş. Grafiğin ve sesin birleşmesi sonucunda oluşan atmosfer bana göre bizi kendi içine çekiyor. Hatta oyunu oynarken beni patlatan rakiplerimden biriyle baya bir iddialaştığım vardır. ( J )



Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an!


Oyunun genel özelliklerini toparlamak gerekirse, gerek grafik ve sesler gerekse oynanış bakımından 4-4 lük olmuş. Kendi alanında rakipsiz diyebiliriz. Eğer diğer yarış oyunları gibi olsaydı bu kadar tutulmaya bilirdi ama hem savaşıp hem yarışmayı sevenler için ideal bir oyun. Oyuna girmek için sabırsızlanıyorum o yüzden sizlere şimdiden iyi oyunlar. Umarım beğenirsiniz. İyi oyunlar
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst