Soslu Tavuk Şiş (Yakitori) (Japonya)

LoKuMuM<3

Bayan Üye
MALZEMELER
4 adet tavugun ust but kismi
1 demet taze sogan
100ml soya sosu
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi bal

YAPILIŞ TARİFİ
Soya sosulimon suyubal bir tencerede karistirilarak bir sos
hazirlanir.(yakitori sosu) Hazirlanan sosun bir kismi ayrilir.Kalan sos 150-
180 derecelik isitilmis firinda hafif pismek uzere birakilir.Buarada Tavuklar
kare seklinde kesilir.Cop sislere bir sira tavuk birsira sogan olmak uzere
dizilir. Firinda isittigimiz sosun icinde 10 dakika kadar birakilarak marine
edilir.Daha sonra tavuklar izgara yapilir yada kizartilir(cok az yag yada hic
yag konmadan) Pilav ve ayirilan sosla beraber servis yapilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst