Bayan Taruz
Bayan Üye
16 -18 adet için
Hamur için:
1 paketi (2 ¼ ç / g) toz maya
1 bardak ılık su
6 bardak un + hamur yoğurmak için de ek
2 çay kaşığı tuz
1 bardak süt - oda heraretində
1 yumurta
200 gram eritilmiş (eriyik değil) ve soğutulmuş tereyağı
Iç için:
2 x / g anason
2 x / g yumurta
Yarım ç / g sarıkök
1 ç / g tuz
Bir çay kaşığının dörtde biri kadar karabiber
2 su bardağı un
115 gram eritilmiş (eriyik değil) ve soğutulmuş tereyağı
Yağlamak için:
Yarım kilo eritilmiş yağ.
Üstü için:
2 yumurta sarısı
1 x / g haşhaş-haşhaş
Öncelikle hamur hazırlanır. Küçük bir kasede mayayı ılık suda çözüp yaklaşık 10 dakika köpüklenmesi için gözleyin.Unu iri kaba eleyin, üzerine tuz ilave edip karıştırın. Ortasında bir çukur açıp maya karışımı, süt, yumurta, ve yağı ekleyin. Elinizle bunları karıştırın. Hamuru unlanmış tahta (veya masada) yumuşak ve esnek olana kadar, 10 dakika yoğurun. Hamur çok katı olmamalıdır. Eğer hamur halen elinize yapışırsa, o zaman biraz da un ilave edip yoğurun. Hamuru iri kaba koyup üzerini havlu ile örtüp gelmesi için sıcak yere koyun, yaklaşık bir saat buçuk.
Bu süre içi hazırlayın. Anason ve rezene tohumunu 2 dak. kokusu çıkana kadar kavurun (kavurmak onların kokusunu ve tadını artıracak ama bu o kadar da önemli değil - onları olduğu gibi de kullanabilirsiniz).
edvaları hevengle dövün. Bir kapta yağdan başka iç için öngörülen tüm erzakları karıştırın. Eritilmiş yağı buraya ekleyip elinizle ince umaca olana kadar ovalayın. İç hazırdır. Onu bir kenara koyun.
Gelen hamuru yağlamak için yağı hazırlayın - yağı eritin, tuz ilave edip kenara koyun.
2 büyük fırın listesini hazırlayıp kenara koyun.
Hamuru kündeleyib 9 eşit parçaya ayırın. Her bölümü kündeleyin.
Biraz un serpilmiş tahtada bir kündeni 50 sm.lik daire alınanadek yayın.
Yaydıkça arada un serpin ki, hamur oklava yapışmasına, yaymak rahat olsun. Sonra yuvanı oklava ile kenara koyun.
4 x / g yağı yufkanın üstüne çileyib elinizle yayın. Kalan kündelerli de bu tür yayıp, üst üste yığın. Sonuncu başka hepsini yağlayın. (Her sonraki kündəni daha küçük açıp ondan öncekinin üstüne yerleştirip, kenarlarından çekebilirsiniz ki, alttaki yufkanın üstüne tam otursun). Şimdi ise, ehtiyyatla, lay-lay hamurun kenarlardan tutup çapı 60 cm olana kadar (ya da ne giderse, o kadar çekin)
Şimdi ise, keskin bıçakla, hamurdan 5 cm eninde şeritler kesin, sonra zolakları 30 cm. uzunluğunda düzbucaklara kesin. Dairenin kısa taraflarını kesmeyin. Düzbucağın kısa tarafından başlayarak onu rulet şeklinde bükməyə başlayın, daha sonra ise içini aşağıda anlatılan iki yöntemden birini kullanarak doldurun.
1. yöntem: ruletin bir ucunu buruşturup kapatın, diğer ucu açık kalsın. Parmağınızla ruletin açık kalan tarafını oyun. İçi boş koni alınmalıdır.
2. yöntem (bu yöntem hamuru daha da kat kat eder): Ruleti elinizde her iki tərərfindən tutarak 3 kez burun (elbise sıkan gibi). Sonra elinizle basılı yastılayın. Yastıladığınız kökənin içinde oyuk açın (göbğləyin şapkanın benzeri).
Kovuğunda içine bir yarım içten doldurun. Kökənin uçlarını biraraya getirip kapatın. KÖKENİ elinizle çapı 10 cm olana kadar yastıladın.
Doğalları birbirinden aralı durumda listlere dizin.
Önceden sobanı 180C dək qızdırın.
Doğalların merkezinde parmağınızla dəyaz boşluk açıp oraya bir çimdik iç koyun.Qoğalların üstüne yumurtanın sarısını sürün ve bal serpin. 40 dəqidə içinde, veya üstleri kızarana dek pişirin (20 dakika piştikten sonra listlərin yerlerini değiştirin). Doğal soğuduktan sonra sofraya verin.
Hamur için:
1 paketi (2 ¼ ç / g) toz maya
1 bardak ılık su
6 bardak un + hamur yoğurmak için de ek
2 çay kaşığı tuz
1 bardak süt - oda heraretində
1 yumurta
200 gram eritilmiş (eriyik değil) ve soğutulmuş tereyağı
Iç için:
2 x / g anason
2 x / g yumurta
Yarım ç / g sarıkök
1 ç / g tuz
Bir çay kaşığının dörtde biri kadar karabiber
2 su bardağı un
115 gram eritilmiş (eriyik değil) ve soğutulmuş tereyağı
Yağlamak için:
Yarım kilo eritilmiş yağ.
Üstü için:
2 yumurta sarısı
1 x / g haşhaş-haşhaş
Öncelikle hamur hazırlanır. Küçük bir kasede mayayı ılık suda çözüp yaklaşık 10 dakika köpüklenmesi için gözleyin.Unu iri kaba eleyin, üzerine tuz ilave edip karıştırın. Ortasında bir çukur açıp maya karışımı, süt, yumurta, ve yağı ekleyin. Elinizle bunları karıştırın. Hamuru unlanmış tahta (veya masada) yumuşak ve esnek olana kadar, 10 dakika yoğurun. Hamur çok katı olmamalıdır. Eğer hamur halen elinize yapışırsa, o zaman biraz da un ilave edip yoğurun. Hamuru iri kaba koyup üzerini havlu ile örtüp gelmesi için sıcak yere koyun, yaklaşık bir saat buçuk.
Bu süre içi hazırlayın. Anason ve rezene tohumunu 2 dak. kokusu çıkana kadar kavurun (kavurmak onların kokusunu ve tadını artıracak ama bu o kadar da önemli değil - onları olduğu gibi de kullanabilirsiniz).
edvaları hevengle dövün. Bir kapta yağdan başka iç için öngörülen tüm erzakları karıştırın. Eritilmiş yağı buraya ekleyip elinizle ince umaca olana kadar ovalayın. İç hazırdır. Onu bir kenara koyun.
Gelen hamuru yağlamak için yağı hazırlayın - yağı eritin, tuz ilave edip kenara koyun.
2 büyük fırın listesini hazırlayıp kenara koyun.
Hamuru kündeleyib 9 eşit parçaya ayırın. Her bölümü kündeleyin.
Biraz un serpilmiş tahtada bir kündeni 50 sm.lik daire alınanadek yayın.
Yaydıkça arada un serpin ki, hamur oklava yapışmasına, yaymak rahat olsun. Sonra yuvanı oklava ile kenara koyun.
4 x / g yağı yufkanın üstüne çileyib elinizle yayın. Kalan kündelerli de bu tür yayıp, üst üste yığın. Sonuncu başka hepsini yağlayın. (Her sonraki kündəni daha küçük açıp ondan öncekinin üstüne yerleştirip, kenarlarından çekebilirsiniz ki, alttaki yufkanın üstüne tam otursun). Şimdi ise, ehtiyyatla, lay-lay hamurun kenarlardan tutup çapı 60 cm olana kadar (ya da ne giderse, o kadar çekin)
Şimdi ise, keskin bıçakla, hamurdan 5 cm eninde şeritler kesin, sonra zolakları 30 cm. uzunluğunda düzbucaklara kesin. Dairenin kısa taraflarını kesmeyin. Düzbucağın kısa tarafından başlayarak onu rulet şeklinde bükməyə başlayın, daha sonra ise içini aşağıda anlatılan iki yöntemden birini kullanarak doldurun.
1. yöntem: ruletin bir ucunu buruşturup kapatın, diğer ucu açık kalsın. Parmağınızla ruletin açık kalan tarafını oyun. İçi boş koni alınmalıdır.
2. yöntem (bu yöntem hamuru daha da kat kat eder): Ruleti elinizde her iki tərərfindən tutarak 3 kez burun (elbise sıkan gibi). Sonra elinizle basılı yastılayın. Yastıladığınız kökənin içinde oyuk açın (göbğləyin şapkanın benzeri).
Kovuğunda içine bir yarım içten doldurun. Kökənin uçlarını biraraya getirip kapatın. KÖKENİ elinizle çapı 10 cm olana kadar yastıladın.
Doğalları birbirinden aralı durumda listlere dizin.
Önceden sobanı 180C dək qızdırın.
Doğalların merkezinde parmağınızla dəyaz boşluk açıp oraya bir çimdik iç koyun.Qoğalların üstüne yumurtanın sarısını sürün ve bal serpin. 40 dəqidə içinde, veya üstleri kızarana dek pişirin (20 dakika piştikten sonra listlərin yerlerini değiştirin). Doğal soğuduktan sonra sofraya verin.